İrmik Topları Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak 10 Pratik Yöntem
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
İrmik topları yapmak hem keyifli hem de çok pratiktir. Evde kolayca, dağılmadan ve tam kıvamında irmik topları yapmanız için bilmeniz gereken bazı ipuçları bulunur. İşte irmik topları yapmanın 10 pratik yolu.
İrmik Topları Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak 10 Pratik Yöntem

Evde irmik topları hazırlamak, hem misafirlerinize hem de ailenize tatlı bir sürpriz yapmak için harika bir seçenek. Ancak bazen irmik topları ne kadar uğraşılsa da dağılabilir ya da şekil almakta zorlanabilir. İşte tam da bu noktada, irmik toplarının kıvamını tutturmak ve kolayca şekillendirmek için bazı pratik püf noktalar devreye girer. İşte irmik topları yapmanın püf noktaları.

irmik topları

İrmik iyi kavrulmalı

İrmiği tereyağı ile hafifçe kavurursanız kokusu açılır, tatlı daha lezzetli olur ve top yaparken dağılmaz.

Kıvam çok önemli

Harcın çok sulu olmamalı, muhallebi gibi koyu kıvamda olmalı ki elinizde kolay şekil alsın.

Harcı biraz ılıtın

Sıcak harçla çalışmak zordur, ellerinizi yakar ve top yapmak zorlaşır. Harcı oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.

Ellerinizi ıslatın

Topları yaparken ellerinizi hafifçe suya batırırsanız, harç elinize yapışmaz ve toplar düzgün şekil alır.

Top büyüklüğüne dikkat edin

Çok büyük yaparsanız pişirme veya servis sırasında dağılabilir, küçük ve orta boy yapmaya çalışın.

Soğutma

Topları şekillendirip hindistancevizi veya kakao gibi kaplamaya buladıktan sonra buzdolabında biraz bekletin, sertleşir ve daha güzel olur.

İsteğe bağlı malzemeler

İçine biraz ceviz, fındık veya kuru meyve ekleyerek hem tat hem kıvam artırabilirsiniz.

Hindistancevizi, kakao veya pudra şekeri ile kaplama

Kaplama malzemesi hem tat verir hem de topların yapışmasını önler.

Kıvamı ayarlamak için süt veya irmik

Eğer harç çok sert olursa biraz süt ekleyebilirsiniz, çok yumuşaksa az irmik ekleyin.

Mikrodalga kullanıyorsanız arada karıştır

Eşit pişmesi ve topaklanmaması için mikrodalgada pişerken karıştırmak önemlidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Bayram Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı? İşte Uzmanından 3 Günlük Plan
Lokum Gibi Kavurma Hangi Etten Yapılır?
Bayram İçin Kurabiye Tarifleri: 12 Farklı Bayramlık Kurabiye Tarifi
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kurban Eti Yıkanıp Kıyma Olur Mu?