Taze ya da kuru… İncir, sofralara her zaman ayrı bir tat katar. İşte incir tutkunlarının mutlaka denemesi gereken birbirinden farklı ve nefis 7 tarif.
Malzemeler: Kuru incir, ceviz içi, tarçın, bal
Yapılışı: İncirleri sıcak suda yumuşat, ortasını açıp ceviz ve tarçın doldurUN. Bal gezdirip 180°C’de 10 dakika pişirin.
Malzemeler: Taze incir, keçi peyniri, roka, ceviz, zeytinyağı, balzamik sos
Yapılışı: Rokayı tabağa yay, üzerine incir dilimleri ve peynir ekleyin. Ceviz serpip zeytinyağı-balzamik ile tatlandırın.
Malzemeler: Kuru incir, badem, un, yumurta, toz şeker, tereyağı
Yapılışı: İncirleri küçük doğra, kek harcına bademle birlikte ekleyin. 170°C’de 35-40 dk pişirin.
Malzemeler: Taze incir, toz şeker, limon suyu
Yapılışı: İncirleri şekerle bekletip sulandırın, kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Limon suyu ekleyip kavanoza doldurun.
Malzemeler: Süt, nişasta, şeker, vanilin, kuru incir
Yapılışı: Muhallebiyi pişirin, servis kaselerine alın. Üzerine doğranmış incir ve fındık serpiştirin.
Malzemeler: Pizza tabanı, mascarpone peyniri, taze incir, bal, fındık
Yapılışı: Pizza tabanına mascarpone sürüm, üzerine incir dilimleri yerleştirin. Fırında kısa süre pişir, çıkınca bal gezdirin.
Malzemeler: Kuru incir, beyaz peynir, nane, ceviz
Yapılışı: İncirleri ortadan kesip içine peynir, nane ve ceviz doldurun. Meze veya atıştırmalık olarak servis edin.