Iced Mocha Yapmanın Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Iced Mocha (soğuk moka), kahve severlerin yaz aylarında favori içeceklerinden biridir. Soğuk kahve, süt ve çikolatanın buluştuğu hem serinletici hem de tatlı bir içecektir. Iced mocha yapmanın püf noktalarına dikkat edildiği takdirde, oldukça lezzetli bir yaz içeceği hazırlanabilir. Gelin, ıced mochanın püf noktalarını birlikte keşfedelim.
Iced Mocha Yapmanın Püf Noktaları

Temelde kahve, süt ve çikolatadan oluşan ıced mocha, tatlı çikolata aromasıyla soğuk kahve sevenlerin favorisidir. Yapımında espresso veya filtre kahve kullanılabilir. Üzerine soğuk süt ve buz eklenir. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzet olan ıced mocha, özellikle hafif ve süt bazlı kahve sevenler için idealdir. Iced mochanın püf noktalarına dikkat edildiği takdirde, evde lezzetli bir içecek hazırlanabilir.

Iced Mocha Yapmanın Püf Noktaları

  1. Kahve kalitesi

ıced mocha

Iced mocha yapımında kaliteli bir kahve kullanılmalıdır. Espresso kullanılacaksa bir shot, filtre kahve kullanılacaksa 1/2 su bardağı kullanılması yeterlidir. Kahveyi demlemeden hemen önce çektirmek, yani öğütmek, önemlidir. Bu sayede dengeli ve lezzetli bir mocha hazırlayabilirsiniz. 

  1. Çikolata seçimi

Iced mochanın temel malzemelerinden biri de çikolatadır. Hazır çikolata şurupları pratik olsa da, istediğiniz lezzete ulaşmanızı engelleyebilir. Bunun için eritilmiş bitter çikolata veya gerçek kakao kullanmak en dengeli lezzete ulaşmanızı sağlar. 2 yemek kaşığı eritilmiş çikolata kullanmak yeterli olacaktır.

  1. Şeker oranı

Iced mochanın içinde kullanılan çikolata zaten tatlıdır. Bu yüzden ekstra şeker eklemek, kahvenin çok tatlı ve bayıcı olmasına yol açabilir. Bu yüzden önce çikolatayı denemek ve kahvenin tadını buna göre ayarlamak daha iyi bir seçenektir.

  1. Süt ve kahve dengesi

Çok fazla süt kullanmak, kahvenin gerçek tadını bastırır. Bu yüzden 1 ölçü kahveye 1,5 ölçü süt kullanmak genelde ideal sonucu verir. Tarifte yağlı süt kullanmak ise kremamsı bir doku kazandırır. Ancak inek sütü kullanmak istemiyorsanız, badem sütü veya yulaf sütü bitkisel süt çeşitlerini deneyebilirsiniz. 

  1. Buz

Buz, içecekleri sulandırır. Bu yüzden şeffaf buz kullanmak daha doğru olacaktır. Şeffaf buzlar daha yavaş eridiği için, uzun süre kahvenin tadını dengede tutar. Ayrıca kahveyi önceden soğutmak, buza daha az ihtiyaç duymanızı sağlar. Dilerseniz, kahveli buz küplerini de deneyebilirsiniz. 

  1. Sunum

Iced mochanın üzerine çırpılmış krema eklemek, hem estetik, hem de lezzetli bir dokunuş katar. Dilerseniz, kremanın üzerine kakao serpiştirebilir veya rendelenmiş çikolata ekleyebilirsiniz. Ek olarak, tüm malzemeleri blenderda çektirerek daha yoğun lezzetli frozen mochayı da yapabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Çağrı, Ali İhsan, Atilla: Sakala Çarpan Çorbası Düellosunu Kim Kazandı?
Leyla, Fatma, Öznur: Yaprak Sarması Düellosunu Kim Kazandı?
Kabak Graten Yapmanın Püf Noktaları
Zerde Tatlısı Yapmanın İpuçları
Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır?
Mozzarella Peynirinin Kullanım Alanları