Hünnap Tüketmenin 5 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Hünnap, doğanın sunduğu en güçlü doğal desteklerden biridir. Düzenli ama ölçülü tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirir, sinir sistemini yatıştırır, cildi besler. Hem normal, hem de kurutularak tüketilebilen hünnap, aynı zamanda bitki çayı şeklinde de tüketilebilir.

Hünnap (Ziziphus jujuba), halk arasında “çiğde” veya “innap” olarak da bilinen, küçük, kahverengimsi-kırmızı kabuklu, zeytin büyüklüğünde bir meyvedir. Anavatanı Asya olan bu bitki, özellikle Çin, Kore ve Hindistan’da binlerce yıldır hem meyve hem de doğal şifa kaynağı olarak kullanılır. Türkiye’de ise Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sonbaharda olgunlaşır. Hünnap, hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketilebilir; tadı olgunlaştıkça hurmayı andıran bir tatlılığa ulaşır.

Hünnap nasıl yenir, hünnap yemenin faydaları ve hünnap kurutma tekniklerine de göz atın.

Hünnap Tüketmenin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

10 Aralık Masterchef All Star 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Kabak Tatlısı Nasıl Saklanır?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Ballı Börek Yapmak İçin 5 Püf Noktası
1 Su Bardağı Mercimek Çorbasına Ne Kadar Su Konur?
Sigara Böreğinin Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapmalı?