Hibeş Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
“Hibeş” (veya bazen “hıbeş” olarak da yazılır), özellikle Antalya ve çevresine özgü nefis bir mezedir. Tahinli, limonlu ve sarımsaklı bir lezzet bombasıdır. Genellikle meze olarak ya da ekmek banmalık bir eşlikçi olarak sunulur. Peki; hibeş nasıl yapılır?

Hibeş, Antalya mutfağına özgü, tahinle yapılan nefis bir mezedir. Limon suyu, sarımsak ve baharatlarla karıştırılarak hazırlanır. Özellikle ekmekle birlikte tüketildiğinde sofralara lezzet katar. Peki; hibeş nasıl yapılır?

Hibeş Tarifi

Malzemeler:

  1. 4 yemek kaşığı tahin
  2. 1 adet limonun suyu
  3. 1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
  4. 1 çay kaşığı kimyon
  5. 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre artırılabilir)
  6. Tuz
  7. (İsteğe bağlı) Zeytinyağı ve su (kıvamı açmak için)

Yapılışı:

Derin bir kaseye tahini koyun. Üzerine limon suyunu, ezilmiş sarımsağı, kimyonu, pul biberi ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kıvamı çok koyu gelirse az miktarda su veya zeytinyağı ekleyerek açabilirsiniz. Servis tabağına alın, üzerine hafif zeytinyağı gezdirebilir, pul biber veya kimyon serpebilirsiniz.

Servis Önerisi:

Hibeş, özellikle sıcak pide ya da taze ekmekle harika gider. Zeytinyağlı sofralara da mükemmel bir eşlikçidir. İsterseniz ceviz, sumak veya maydanoz gibi ek malzemelerle farklı varyasyonlar da yapılabilir.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?