Hava Fritözünde Kestane Pişirilir Mi?
Kestane şüphesiz kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tariflerin içerisinde kullanılabilir, farklı yöntemlerle pişirilerek sade olarak tüketilebilir. Peki kestane hava fritözünde pişirilir mi:

Kestane şüphesiz kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sokak lezzeti olmasının yanı sıra evlerde de sıklıkla pişirilir. Farklı yöntemlerle pişirileceği gibi tariflerin içerisinde de kullanılabilir. Peki kestane hava fritözünde pişirilir mi? Hava fritözleri yaygınlaşmadan önce çoğu insan kestanelerini fırında kızartırdı. Ancak hava fritözleri daha hızlıdır ve enerji açısından daha verimlidir, dolayısıyla eğer varsa kesinlikle gidilecek yol budur. Daha önce hiç kavrulmuş kestane yemediyseniz dokusu yumuşak ve etlidir.


Hava Fritözünde Kestane Nasıl Kızartılır?

Kestanelerinizi çizerek başlayın. Yıkayıp kurulayın ve kesme tahtasına dizin. Tırtıklı bir bıçak kullanarak X işareti kesin. Her yere gitmesine gerek yok ama X'in oldukça büyük olmasını isteyeceksiniz. Kestanenin etini kesmiyorsunuz, sadece dış kabuğunu kesiyorsunuz. Bu, pişirme sırasında buharın dışarı çıkmasını sağlar, aksi halde patlayabilir. Bir tencerede suyu kaynatın ve ardından ocaktan alın. Kestanelerinizi alıp sıcak suda beş dakika bekletin. Bunları çıkarın ve suyu boşaltın.

Hava fritözünüzü 190 dereceye kadar önceden ısıtın. Şimdi kestanelerinizi tek kat halinde ekleyin ve 8 ila 10 dakika pişirin. Kestanelerin büyüklüğüne göre süre biraz değişebilir. Dış kabuk geriye doğru soyulup iç kısmı bir miktar açığa çıkaracağından, işlerinin ne zaman bittiğini bileceksiniz. Kestaneleri yemeden önce soğumasını bekleyin. Hazır olduklarında kabuğunu kırın ve keyfini çıkarın.

Şunlara da göz atın;

  1. Kestane nasıl saklanır?
  2. Kestane nasıl pişirilir?
  3. Çiğ kestane nasıl yenir?
  4. Kestane nasıl soyulur?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Pastırmanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır: 4 İşaret
Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcanın Besin Değerleri
Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat