Hatay usulü Fellah Köftesi, hem doyurucu hem de oldukça aromatik bir yemektir. Bulgurla yapılan minik köfteler, sarımsaklı domates sosuyla harmanlanır, üzerine bolca maydanoz serpilir. Özellikle Hatay, Adana, Mersin gibi Akdeniz bölgelerinde sevilerek yapılır. Sarımsaklı yoğurt ve maydanoz eşliğinde servis edilen bu yemek, hem doyurucu, hem de oldukça lezzetlidir.
Malzemeler;
Sosu için:
Üzeri için:
Yapılışı: Bulgur ve irmiği bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve streç film ile örterek 15 dakika bulgurun şişmesini bekleyin. Şişen bulgurun içine yumurta, salta, un ve baharatları ekleyin. Avuçlarınızı ıslatarak harcı güzelce yoğurun. Şekil alabilir kıvama geldiğinde, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın. Baş parmağınızla hamurun ortasına bastırarak şekil verin. Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Tencerenin içerisine su koyun ve tuz ekleyin. Su kaynamaya başladığında hazırladığınız köfteleri içine atın. Köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar bekleyin. Su yüzeyine çıkan köfteleri süzgeçten geçirerek çıkarın. Sosu için, sarımsakları ezin. Sos tavasına zeytinyağını alın ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Salça ve rendelenmiş domatesi ekleyerek karıştırın. Üzerine baharat ve biraz sıcak su ilave edin. Sos kıvam aldığında ocaktan alın. Haşlanan köfteleri geniş bir tencereye alın. Üzerine sosu dökün ve her tarafa bulaşacak şekilde karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek serpiştirin. Hatay usulü olması için, fellah köftenin üzerinde nar ekşisi gezdirin.