Hamurun Kıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hamurun kıtır olması için malzemelerin soğuk kullanılması ve hamurun fazla yoğrulmaması önemlidir. Un ve yağın doğru oranda karıştırılması, hamurun gevrek bir yapıya kavuşmasını sağlar. Hamurun pişmeden önce buzdolabında dinlendirilmesi dışının çıtır olmasına yardımcı olur. Ayrıca fırının önceden iyi ısıtılması ve uygun sıcaklıkta pişirilmesi hamurun kıtırlığını artırır.

Kıtır bir hamur elde etmek için hamurun yağ oranının yeterli olması gerekir. Hamurun içine suyu azar azar eklemek dokusunun gevrek kalmasını sağlar. Pişirme sırasında yüksek sıcaklık, hamurun hızlıca kabuk tutmasını ve kıtırlaşmasını sağlar. Hamurun dinlenme süresi uzadıkça, fırına verildiğinde daha hafif ve kırılgan bir doku oluşur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları