Hamilelikte Sarımsak Yenir Mi?
Hamilelikte sarımsak yemek faydalı mı, sakıncalı mı? Sarımsağın hamilelikte bebeğe zararı olur mu? İşte, hamilelikte sarımsak tüketimi hakkında bilmeniz gerekenler:

Sarımsak, soğan ailesinden bir sebze türüdür ve genellikle birçok yemeğe derinlik ve lezzet katmak için kullanılır. Güçlü aroması ve farklı tadıyla sevilirken, aynı zamanda çeşitli potansiyel sağlık yararlarıyla da bağlantılıdır. Bu yüzden ek formda da mevcuttur. Sarımsağın tıbbi özelliklerini duyduysanız, hamile anneler için güvenli olup olmadığını merak edebilirsiniz.

Hamilelikte Sarımsak Tüketmenin Yan Etkileri

Hamilelikte sarımsak tüketimi söz konusu olduğunda akılda tutulması gereken birkaç yan etki vardır.

Sarımsak, genellikle yiyeceklerde kullanılan miktarlarda çoğu insan için güvenli olsa da, sarımsak takviyelerinde olduğu gibi büyük miktarlarda tüketilmesi kanama riskini artırabilir. Bu yan etki hem hamile, hem de hamile olmayan kişilerde ortaya çıkabilir. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız veya ameliyat olmayı planlıyorsanız bunu aklınızda tutmanız özellikle önemlidir. Bu nedenle sarımsak takviyeleri almak, özellikle sezaryen doğum gerekiyorsa, doğum sırasında kanama riskini artırabilir. Bu yüzden sarımsak ve sarımsak takviyesi tüketmeden önce doktorunuza danışabilirsiniz.

Sarımsak yemek, bazı insanlarda, özellikle de gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) ve irritabl bağırsak sendromu (IBS) olanlarda mide yanması ve hazımsızlıkla ilişkilendirilmiştir. Tek başına hamilelik, muhtemelen hormon değişiklikleri ve büyüyen fetüsün fiziksel baskısının birleşimi nedeniyle mide ekşimesi riskini artırabilir. 

Hamilelikte Sarımsak Yenir Mi?

Sarımsağın hamilelik sırasında genellikle güvenli olduğu düşünülse de konuyla ilgili sınırlı kanıt bulunmaktadır. Sarımsağın genellikle yiyeceklerde bulunan miktarlarda tüketilmesi muhtemelen güvenlidir. Bununla birlikte, bu lezzetli sebzeyi tüketmek bazı kişilerde GERD veya IBS semptomlarıyla ilişkili olabilir.

Hamilelikte Sarımsak Tüketmenin Faydaları

Preeklampsi, hamileliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkabilen bir gebelik komplikasyonudur. Yüksek tansiyon ile karakterizedir. Birkaç eski çalışma, sarımsağın yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını azaltabileceğini buldu. Ancak sarımsağın hamilelerde kan basıncına etkisi konusunda sınırlı sayıda çalışma bulunmaktadır.

Erken doğumun birkaç olası nedeni olmasına rağmen erken doğumların çoğunluğu kendiliğinden gerçekleşir. Daha eski bir çalışma, sarımsak ve kurutulmuş meyve yemeyi spontan erken doğum riskinin azalmasıyla ilişkilendirdi. Araştırmacılar bunun sarımsağın antimikrobiyal ve prebiyotik özellikleriyle ilgili olabileceğini öne sürdü.

Hamilelik vücudunuza fiziksel zarar verebilir ve bağışıklık sisteminizi zayıflatarak enfeksiyon riskini artırabilir. Çeşitli çalışmalar, ilave sarımsak dozlarının bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini göstermiştir.

Şunlara da göz atın;

  1. Hamilelikte mantar yenir mi?
  2. Hamilelikte bakla yenir mi?
  3. Hamilelikte lahmacun yenir mi?
  4. Hamilelikte hamsi yenir mi?
  5. Hamilelikte kereviz yenir mi?

Haber Kategorileri

Hamilelikte Beslenme

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan