Gümüş Balığı Nasıl Pişirilir?
Gümüş balığı nasıl pişirilir? Gümüş balığı hangi yemeklerde kullanılır ve nasıl temizlenir? İşte, lezzetli bir tada sahip olan gümüş balığını pişirme yöntemleri:

Gümüş balığı, kemikli bir balık cinsidir. Sırtı yeşilimsi sarı, yan tarafları ise kül rengindedir. Böğründe boydan boya, 1-3 pul genişliğinde çok parlak gümüş renkli bir çizgi bulunur. Plankton ve küçük balıklarla beslenir. Karadeniz ve Akdeniz'de yaşar. Küçük olmasına rağmen eti lezzetlidir. Mart ve Nisan ayı, gümüş balığının lezzetli olduğu ve bol miktarda bulunduğu aylardır. İçerisindeki iyotlar, çocuklarda zeka gelişimini destekler. Gümüş balığı, fırında ve kızartma yöntemiyle pişirilebilir. Ancak buğulama ve haşlama yapmaya uygun değildir. 

Gümüş Balığı Nasıl Temizlenir?

Gümüş balığının pullarını temizlemek için, tuzla iyice ovulması gerekir. Ardından balıkların içi ayıklanır ve kılçıkları çıkartılır. İçi tamamen temizlendikten sonra, bol su ile yıkanır ve süzgece alınır. 



Gümüş Balığı Tavada Nasıl Pişirilir?

Malzemeler; 1 kg gümüş balığı, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı un (mısır unu olabilir), 2 su bardağı ayçiçek yağı.

  1. Öncelikle yağı tavaya alın ve orta ateşte ısıtın.
  2. Unu, tuz ve karabiber ile karıştırıp yayvan bir kaba koyun.
  3. Bu esnada temizlediğiniz balıkları una önlü arkalı bulayın.
  4. Unladığınız balıkları kızgın yağda kızartın.
  5. Piştikten sonra kağıt havlu serili bir tabakta dinlendirip servis edin.

Gümüş Balığı Fırında Nasıl Pişirilir?

Malzemeler; Yarım kilo gümüş balığı, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 diş sarımsak, tuz, 1 çay kaşığı salça, 1/2 limon suyu, pul biber.

  1. Balık dışındaki tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Temizlediğiniz balıkları karışımın içerisine alarak marine edin.
  3. Balıkları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Tepsiye defne yaprağı ve limon dilimleri ekleyin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.


Şunlara da göz atın;

  1. Morina balığı nasıl pişirilir?
  2. Sazan pişirme teknikleri
  3. Alabalık nasıl pişirilir?
  4. İstavrit pişirme teknikleri
  5. Somon nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Süt Hakkında Doğru Bilinen 6 Yanlış
Taze Soğan Nasıl Saklanır?
Havlıcan Nedir, Faydaları Nelerdir?
Yemeklerdeki Yağı Azaltmanın 9 Püf Noktası
Mide Gribine Ne İyi Gelir: 5 Farklı Çözüm
Japonya'nın Sokak Lezzetleri: 12 Nefis Sokak Yemeği