GastroAntep’te lezzet, kültür ve eğlence bir aradaydı
GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin ikincisi yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaretiyle gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ile işbirliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlediği GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin ikincisi yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaretiyle gerçekleşti.

Dünyaca ünlü şeflerin ve Türk gastronomi profesyonellerinin workshop ve panellerinin damga vurduğu GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarları, yurt içi ve yurt dışından festivali ziyarete gelenler unutulmaz anlar yaşadı. 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festival renkli bir kortejle başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleşen biber ve fıstık hasatlarının yanı sıra, sevilen sanatçılar Yavuz Bingöl ve Edis konserleri, workshoplar, paneller, sergiler, mutfak atölyeleri, yemek yarışmaları ve çeşitli etkinliklerle dört gün boyunca şehir keyifli sahnelere ev sahipliği yaptı. Festivalde Ali Ronay, Rafet İnce, Arda Türkmen, Ömür Akkor, Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu gibi 64 Türk şefin yanı sıra, 9’u Michelin Yıldızlı olmak üzere 13 ülkeden Eduard Xatruch Cerro ve Paco Torreblanca gibi 21 yabancı şef yerini aldı.

Gurmeler de oradaydı

GastroAntep festivalinde Ahmet Örs, Mehmet Yaşin, Teoman Hünal, Aylin Öney Tan gibi gurmelerin gözünden Gaziantep Mutfağı’nın anlatıldığı konuşmaların yanı sıra, Dilara Koçak “Gelecek Gelenekte”, Ömür Gedik ile Sinema ve Müzikte, Ender Saraç ile Gaziantep Yemekleri ve Şifa, Yemek ve Sofralar panelleri yoğun ilgi ile karşılaştı. Hakan Keleş ile Gastro İllüstrasyon Sergisi ve Zeynep Elbeyli ile Doğanın İki Yüzü Sergisi de festivalin uğrak noktaları arasında yerini aldı.

Ziyaretçi sayısı 4 kat arttı

Festivalin ikinci yılını değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; “Biz bu yola çıkarken bir hedef koyduk ve yerelden evrensele, gelenekten geleceğe Anadolu’nun, bölgenin ve Gaziantep’imizin farkını tüm dünyaya anlatmayı kendimize görev tayin ettik. Dünyanın lezzet başkenti olduğumuzu ispatlamak için uluslararası boyutu çok önemsedik ve San Sebestian’da, Lyon’da, Paris’te, Londra’daki profesyonelleri ikinci defa şehrimizde bir araya getirdik. Akademisyenleri, bu işin eğitimini alan öğrencileri, çocukları, engellileri, esnafı ve tüm halkımızı Gaziantep’imizde gastronomi uzmanları ile buluşturduk. Olağanüstü bir başarı ile geçtiğimiz yıl 250 bin olan ziyaretçi sayımızı bu yıl 4’e katlayarak festivalimizde yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırladık. Önümüzdeki yıl tam 2 milyon ziyaretçeyi şehrimizde misafir etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazeteciler ile fıstık ve biber hasadına katıldı.

Festival dünyaca ünlü Michelin yıldızı şeflerle gurmeleri ağırladı.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Japonya'nın Sokak Lezzetleri: 12 Nefis Sokak Yemeği
Gargara Suyunun Son Kullanma Tarihi Geçer Mi?
Cilt Maskelerinde Kullanılan ve Cilde Zarar Veren 5 Malzeme
Dr. Oetker'in ferahlık veren yeni lezzetleri: Cool Lime ve Berry Hibiscus!
Kıbrıs’ın Zengin Mutfak Kültürü Modern Dokunuşlarla Buluştu
Egzersizden Önce Yiyebileceğiniz En İyi 8 Besin