Galeta Unu İle Balık Kızartılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Galeta unu, balık kızartırken sıklıkla tercih edilen bir kaplama malzemesidir çünkü balığa çıtır ve lezzetli bir dış yüzey kazandırır. Ayrıca, galeta unu balığın kızartma sırasında fazla yağ çekmesini önleyerek yemeğin daha hafif olmasını sağlar.

İnce balık filetosu bile galeta unu sayesinde kızartılırken dağılmaz ve şekli korunur. Bu pratik ve lezzetli yöntem, balığın doğal tadını ön plana çıkarırken farklı baharatlarla da zenginleştirilebilir.

Daha çıtır bir dış katman sağlar

Galeta unu, balığın dışını kaplayarak kızartıldığında, çıtır ve kıtır bir doku oluşturur. Bu, balığın daha lezzetli ve çekici görünmesini sağlar.

Yağı emmesini azaltır

Galeta unu, balığın yağ çekmesini engeller ya da azaltır. Böylece balık, kızartılırken çok yağlı olmaz ve daha hafif olur.

Balığın dağılmasını önler

İnce dilimlenmiş ya da fileto balıklar, galeta unu kaplandığında kızartılırken dağılmaz, formunu korur.

Kolay hazırlanır ve bulunur

Galeta unu, genellikle marketlerde kolayca bulunur ve balık kızartma için pratik bir kaplama malzemesidir.

Lezzet açısından nötrdür

Galeta unu balığın doğal tadını bastırmaz, aksine dışındaki çıtırlık ile balığın lezzetini ön plana çıkarır. İsterseniz baharatlarla zenginleştirip farklı tatlar yaratabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak