Friends Hayranlarına: Joey’nin Sandviç Aşkını Mutfağınıza Taşıyın
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Joey Tribbiani’nin sandviç tutkusu, "Friends" dizisinin unutulmaz detaylarından biri. Et, peynir ve bol malzemeyle hazırlanan, doyurucu ve lezzetli bir sandviç tam Joey’nin tarzına uygun. İşte iştah kabartan Joey’nin sandviç tarifi!
Friends Hayranlarına: Joey’nin Sandviç Aşkını Mutfağınıza Taşıyın

Joey Tribbiani'nin yemeklere olan aşkı ve özellikle sandviçlere düşkünlüğü "Friends" dizisinde ikonik bir özellik olarak biliniyor. Dizide Joey’nin sandviç tutkusu birçok kez vurgulanmıştı. Özellikle, "The One with Ross's Sandwich" bölümünde Ross’un hindi artıklarıyla yaptığı sandviç, Joey’nin aklını başından almıştı. Ama Joey'nin bir sandviç tarifine gelecek olursak, onun tarzı oldukça doyurucu, et ağırlıklı ve basit olurdu.

joey sandviç

Malzemeler:

  1. 2 dilim ciabatta, baget ya da ekşi mayalı ekmek
  2. 4 dilim dana füme
  1. 2 dilim mozzarella peyniri
  1. 4 dilim cheddar peyniri
  1. 3-4 dilim domates
  1. 2-3 yaprak marul
  2. 4-5 dilim salatalık turşusu
  1. 1 tatlı kaşığı mayonez
  1. 1 tatlı kaşığı hardal
  2. 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Seçtiğiniz ekmeği iki dilime ayırın. Eğer isterseniz, ekmeklerin dışını biraz tereyağı ile yağlayıp, tavada veya ızgarada hafifçe kızartabilirsiniz.

Bir kasede hardal ve mayonezi karıştırın.

Alt ekmeği alın ve üzerine mayonez-hardal karışımını sürün.

Üzerine sırasıyla cheddar peyniri, mozzarella peyniri, dana füme dilimleri, marul yaprakları, domates dilimleri ve salatalık turşularını yerleştirin.

Üst ekmeği tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sandviçin üzerine kapatın.

Sandviçi ortadan ikiye kesip, yanında dilediğiniz içecek ya da atıştırmalıklarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Viral Olan Limon Tatlısı Tarifi Nedir?
Türklerin En Sevdiği Tatlı Nedir?
Taste Atlas'a Göre Kokoreç 3. Sırada: Listenin 1 ve 5'incisi Dikkat Çekti!
Pazar Kahvaltısının Yıldızı: Pankek
Kavurma Eti Hayvanın Hangi Bölgesinden Yapılır?
Kavurmaya Soğan Konur Mu?