Fried Rice Nasıl Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Fried rice (kızarmış pilav), Asya mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Haşlanmış veya buharda pişmiş pirincin, çeşitli sebzeler, yumurta ve/veya et ürünleriyle birlikte wok tavada yağda kavrulmasıyla yapılır. Gelin, fried rice yapılışına birlikte göz atalım.
Fried Rice Nasıl Yapılır?

Haşlanmış pirincin wok tavada pişirilmesiyle hazırlanan fried rice, genellikle Çin, Japonya, Endonezya ve Tayland gibi Asya ülkelerinde tüketilir. Kızarmış pilav anlamına gelen bu yemeğin, her ülkede farklı bir versiyonu vardır. Yüksek ateşte kısa sürede kavrulan pirinç, sebze, tavuk, yumurta ve tofu gibi malzemelerle zenginleştirilir.

Fried Rice Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 2 su bardağı önceden pişirilmiş ve soğutulmuş pirinç
  2. 2 yemek kaşığı sıvı yağ (susam yağı önerilir)
  3. 2 adet yumurta
  4. 1/2 su bardağı bezelye
  5. 1/2 su bardağı havuç (küçük doğranmış)
  6. 2 dal taze soğan
  7. 1 yemek kaşığı soya sosu
  8. Tuz, karabiber
  9. (isteğe bağlı: tavuk, karides, mısır, biber, sarımsak)

Yapılışı: Geniş bir wok tavayı ocağa alın. Yağ ekleyerek güzelce ısıtın. İçine yumurtaları kırıp çırpın. Ardından yumurtaları kenara alın. Aynı tavaya havuç ve bezelye gibi sevdiğiniz sebzeleri ve tavuğu alarak güzelce soteleyin. Bu esnada pirinci haşlayıp soğumasını bekleyin. Soğuyan pirinci tavaya ekleyerek 2-3 dakika yüksek ateşte kavurun. Hazırladığınız pilava soya sosu ve pişmiş yumurtayı ekleyerek karıştırın. Son olarak yemeğin üzerine ince doğranmış taze soğanları ekleyin. 

Fried Rice Yapmanın Püf Noktaları

  1. Fried rice yapımında taze pilav kullanmayın. Eğer pilav sıcakken eklerseniz, yemeğiniz lapa olur. Bu yüzden bir gün önce pişmiş ve buzdolabında beklemiş pilav kullanabilirsiniz.
  2. Mümkünse wok tava kullanın. Wok tavanın geniş yüzeyi sebzeleri diri bir şekilde pişirmenize imkan tanır.
  3. Soya sosunu ölçülü kullanın. Fazla eklemek yemeği ağır ve çok tuzlu yapabilir. İsteğe göre susam yağı ve sriracha sosu da ekleyebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
12 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İkinci İsim Belli Oldu!
Siron Nedir, Nasıl Yapılır? Tavuklu, Kıymalı ve Yoğurtlu Silor Nedir?
Her Öğüne Uygun 12 Pratik Tost Tarifi
Soğan Dolması Yapmanın Püf Noktaları
Çarşaf Böreği Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler