Haşlanmış pirincin wok tavada pişirilmesiyle hazırlanan fried rice, genellikle Çin, Japonya, Endonezya ve Tayland gibi Asya ülkelerinde tüketilir. Kızarmış pilav anlamına gelen bu yemeğin, her ülkede farklı bir versiyonu vardır. Yüksek ateşte kısa sürede kavrulan pirinç, sebze, tavuk, yumurta ve tofu gibi malzemelerle zenginleştirilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Geniş bir wok tavayı ocağa alın. Yağ ekleyerek güzelce ısıtın. İçine yumurtaları kırıp çırpın. Ardından yumurtaları kenara alın. Aynı tavaya havuç ve bezelye gibi sevdiğiniz sebzeleri ve tavuğu alarak güzelce soteleyin. Bu esnada pirinci haşlayıp soğumasını bekleyin. Soğuyan pirinci tavaya ekleyerek 2-3 dakika yüksek ateşte kavurun. Hazırladığınız pilava soya sosu ve pişmiş yumurtayı ekleyerek karıştırın. Son olarak yemeğin üzerine ince doğranmış taze soğanları ekleyin.