Fırında Kanat Sosu Nasıl Yapılır: 4 Nefis Tarif
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Fırında tavuk kanatları, doğru sosla buluştuğunda adeta bir ziyafete dönüşür. Tavuk kanatları sosla marine etmek, hem aromalarının artmasına, hem de yumuşamasına yardımcı olur. Bu sayede etin lezzetini daha iyi bir şekilde alabilirsiniz. Gelin, sofraların vazgeçilmezi olan tavuk kanat için sos tariflerine göz atalım.
Fırında Kanat Sosu Nasıl Yapılır: 4 Nefis Tarif

Fırında kanat, tavuk kanatlarının fırında pişirilerek hazırlanan, dışı çıtır, içi yumuşak, hem pratik hem de çok sevilen bir yemektir. Genellikle çeşitli soslarla marine edilerek veya pişirme sonrası soslanarak hazırlanır. Kızartmaya göre daha sağlıklı bir alternatiftir çünkü daha az yağ içerir ve daha hafif bir lezzet sunar. Özellikle aromatik tatlardan hoşlananlar, kanatları farklı soslarla marine ederek lezzetini artırabilir. Aşağıdaki kanat soslarını deneyerek, mükemmel bir fırında kanat yemeği hazırlayabilirsiniz.

Acılı Buffalo Sos

buffalo sos

Malzemeler;

  1. 3 yemek kaşığı acı sos
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 tatlı sirke
  4. 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  5. Karabiber, tuz

Yapılışı: Tereyağını eritin. İçine diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. 2 dakika kaynattıktan sonra sosu kenara alın. Fırında pişen kanatları çıkarın ve bu sosla harmanlayın. Ardından 5 dakika daha fırınlayın.

Acı Tatlı Sos

Malzemeler;

  1. 1 yemek kaşığı bal
  2. 2 yemek kaşığı soya sosu
  3. 1 diş rendelenmiş sarımsak
  4. 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  5. Pul biber

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın. Kanatları bu sosla harmanlayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Ardından fırında ters yüz ederek pişirin. 

Sarımsaklı Yoğurt Sos

Malzemeler;

  1. 2 diş sarımsak
  2. 3 yemek kaşığı yoğurt
  3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  5. Karabiber, tuz

Yapılışı: Sarımsakları ezin. Tüm malzemeleri karıştırın ve kanatları sosun içinde 2 saat bekletin. Ardından buzdolabından çıkartarak fırında pişirin.

Barbekü Sos

Malzemeler;

  1. 1 yemek kaşığı ketçap
  2. 1 tatlı kaşığı pekmez
  3. 3 yemek kaşığı hazır barbekü sos
  4. 1 çay kaşığı acı sos

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın. Kanatları 15 dakika fırında pişirin. Ardından kanatları fırından alın ve bu sosa bulayın. 5-10 dakika daha fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Masterchef Onur Dikbaş Kimdir?
14 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Dördüncü İsim Belli Oldu!
Yoğurtlu Kıymalı Börek Yapmanın Sırları
Limonlu Muhallebi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Enfes Yulaflı 8 Kurabiye Tarifi
Peynirli Pankek Yapmanın Püf Noktaları