Evde Simit Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde çıtır çıtır, sokak simidine benzeyen simit yapmanın bazı püf noktaları vardır. İşte başarılı bir ev yapımı simit için dikkat etmeniz gereken adımlar!

Evde simit yaparken hamuru iyi yoğurmak ve yeterince mayalandırmak çok önemlidir. Simitlere o dışındaki karamelize rengi ve lezzeti veren şey pekmezli suya batırma işlemidir. Son olarak, bol susama bulayıp yüksek ısıda pişirirseniz dışı çıtır, içi yumuşak nefis simitler elde edersiniz.

Doğru Un Seçimi

Yüksek proteinli (sert) buğday unu tercih edin. Bu, hamurun daha elastik ve güçlü olmasını sağlar.

Hamurun İyice Yoğrulması

  1. Hamuru en az 10 dakika yoğurun. Bu, glütenin gelişmesini ve simidin tok bir dokuya sahip olmasını sağlar.

Mayalanma Süresi

  1. Hamuru ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın. İkinci kez şekil verdikten sonra da 15-20 dakika dinlendirin.

Pekmezli Suya Batırma

  1. Simide o dışındaki karamelize lezzeti ve rengi veren şey pekmezli su karışımıdır.
  2. 1 su bardağı su + 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi oranı idealdir.
  3. Pekmezli suya batırdıktan sonra hemen susama bulamalısınız.

Bol Susam!

  1. Susamı tavada hafif kavurun. Bu, aromasını ortaya çıkarır.
  2. Simidi pekmezli sudan çıkar çıkmaz bolca susama bulamaktan çekinmeyin.

Yüksek Isıda Pişirme

  1. Fırını önceden ısıtın ve 220-230°C gibi yüksek sıcaklıkta simitleri pişirin.
  2. Altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirmeye dikkat edin (yaklaşık 20-25 dakika).

Ekstra İpuçları:

  1. Fırının alt rafına ısıya dayanıklı bir kapla su koyun. Bu, fırında buhar oluşturarak kabuğun çıtır olmasına yardımcı olur.
  2. Taş fırın etkisi için fırın taşınız varsa onu kullanabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde