Evde Mantı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Altın Kural
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mantı; incecik açılmış hamuru, özenle hazırlanmış iç harcı ve üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Evde mantı yaparken hamurun sertliği, iç harcın kıvamı, mantının doğru şekilde katlanması ve pişirilmesi gibi detaylar, lezzetli bir sonuç elde etmenin temel püf noktalarıdır.
Evde Mantı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Altın Kurallar

Evde mantı yapmak sabır isteyen bir süreçtir. İşte iyi bir mantı yapmanın püf noktaları!

mantı yapmak

Hamur Püf Noktaları

  1. Un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur yoğurmalısınız. Hamurun sert olması, açarken kolay şekil almasını sağlar.
  2. Hamuru en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamur, daha kolay açılır ve yırtılmaz.
  3. Hamuru olabildiğince ince açmaya çalışın. İnce hamur, mantının kıvamını ve lezzetini artırır.

İdeal İç Harç

  1. Yağlı kıyma tercih edin. Kıymanın biraz yağlı olması, mantıya lezzet katar.
  2. İç harca mutlaka tuz, karabiber, isteğe bağlı olarak biraz pul biber ekleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarsanız, iç harç sulanmaz.

Mantıyı Katlama

  1. Mantıyı ne kadar küçük yaparsanız, o kadar makbul olur. Ama sizi çok zorlamayacak bir boyut seçin.
  2. Mantıyı klasik bohça şeklinde, üçgen ya da muska şeklinde kapatabilirsiniz. Yapışmasını sağlamak için hamurun uçlarını iyice sıkın.

Pişirme Aşaması

  1. Mantıları kaynar ve tuzlu suya atmalısınız. Suyu kaynamadan koyarsanız hamur eriyebilir.
  2. Mantılar yapışmasın diye suya attıktan sonra birkaç kez karıştırın.

Servis ve Sos Püf Noktaları

  1. Sarımsaklı yoğurdu önceden hazırlayın ve mantı sıcakken üzerine dökün.
  2. Tereyağını eritip içine pul biber, nane veya kırmızı toz biber ekleyerek lezzetli bir sos yapabilirsiniz. Sosu mantının üzerine dökerken sıcak olmasına dikkat edin.

Bonus İpucu:

Mantıyı önceden hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz. Donmuş mantıyı pişirirken çözdürmenize gerek kalmadan direkt kaynar suya atabilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Mantı Nasıl Dondurulur?
  2. Mantıyı Çiğ Etle Doldurmak Tehlikeli mi?
  3. Mantı Sosları
  4. Mantı Nasıl Saklanır?
  5. Mantı Nasıl Pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Filizlendirilmiş Bakliyat Nasıl Tüketilir?
Meksika Tatlısı Nedir?
Kemik ve Kemikli Et Nasıl ve Kaç Saatte Pişirilir, Suyuna Ne Konur?
Kemik Suyunun İpuçları: Şifa Deposu İlikli Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kurban Kemiklerini Değerlendirme Rehberi: Şifa ve Lezzet Dolu Kullanım Önerileri
Bayram Sofralarına Tatlı Dokunuş: Kurban Bayramı’na Özel 18 Nefis Tatlı Tarifi