Evde Lokanta Usulü Kalamar Yapmanın Pratik Yolları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kalamarın lastik gibi olmaması sizin elinizde olabilir! İşte lokanta usulü çıtır ve yumuşak kalamar yapmanın altın kuralları...
Evde Lokanta Usulü Kalamar Yapmanın Pratik Yolları

Kalamar, deniz ürünleri sofralarının en sevilen yıldızlarından biridir ama evde pişirildiğinde çoğu zaman sertleşen, lastik gibi olan bu lezzeti tam kıvamında yapmak bir sır meselesidir. Oysa doğru tekniklerle hazırlanan kalamar; dışı çıtır, içi yumuşacık ve lezzet patlaması yaşatacak kadar iddialı olabilir. İşte evde kalamar yapmanın püf noktaları.

kalamar

Kalamarın Temizliği

Taze veya dondurulmuş fark etmez, kalamarı iyice temizleyin. İç organları, şeffaf omurgası ve derisi çıkarılmalı. Dondurulmuş kalamar kullanıyorsanız, buzu tamamen çözülmeli ve fazla suyu alınmalı.

Marine Etmek (Yumuşacık olması için şart!)

Kalamarları doğradıktan sonra süt, maden suyu ve karbonat karışımında en az 1 saat (tercihen 2-3 saat) marine edin. Bu yöntem kalamarın lastik gibi olmasını engeller ve yumuşak kalmasını sağlar. Alternatif olarak yoğurt ve limon suyu karışımı da işe yarar.

Unlama & Kızartma

Marine edilen kalamarları süzdükten sonra, mısır unu, normal un ve az tuz karışımına bulayabilirsiniz. Arzuya göre sarımsak tozu, karabiber gibi baharatlar eklenebilir. Yağ iyice kızgın olmalı (180-190°C civarı). Aksi takdirde kalamar yağa yapışır ve hamur gibi olur. Her tarafı altın sarısı olana kadar kısa sürede kızartın. (1-2 dakika yeterli olur)

Fazla Yağı Almak

Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı çektirin.

Servis Önerisi

Yanına limon, sarımsaklı yoğurtlu tarator sos veya tartar sos çok yakışır. Sıcak servis en iyisidir. Bekledikçe çıtırlığını kaybeder.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Siron Nedir, Nasıl Yapılır? Tavuklu, Kıymalı ve Yoğurtlu Silor Nedir?
Her Öğüne Uygun 12 Pratik Tost Tarifi
Soğan Dolması Yapmanın Püf Noktaları
Çarşaf Böreği Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Masterchef Furkan Kahraman Kimdir?
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!