Evde Lavaş Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde lavaş yapmak oldukça kolaydır ve sadece birkaç malzeme ile hazırlanabilir. İşte yumuşacık, kabaran lavaşlar için tarif ve yapılışı!

Evde lavaş yapmak oldukça kolay ve keyifli bir süreçtir. Sadece un, su ve tuzla yumuşacık lavaşlar hazırlayabilirsiniz. Tava sıcak olursa lavaşlar güzelce kabarır ve taptaze olur.

Evde Lavaş Tarifi

Malzemeler (8-10 adet için):

  1. 3 su bardağı un (elenmiş)
  2. 1 su bardağı ılık su (gerektikçe azar azar eklenebilir)
  3. 1 tatlı kaşığı tuz
  4. 1 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı – yumuşaklık verir)
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı – esneklik verir)

Yapılışı:

Hamuru Hazırlama:

Unu geniş bir yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyin ve karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp suyu (ve isterseniz yoğurt ve zeytinyağını) ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse az un veya su ekleyerek kıvamı ayarlayın.

Hamuru Dinlendirme:

Üzerini nemli bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin (bu sayede daha elastik olur).

Bezeleri Hazırlama:

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Unlayarak yuvarlayın ve tekrar 10 dakika kadar dinlendirin.

Açma ve Pişirme:

Bezeleri incecik olacak şekilde oklava veya merdane ile açın. Isıtılmış döküm tava ya da teflon tavada, yüksek ateşte, her iki yüzünü yaklaşık 30-40 saniye kadar pişirin. Lavaş kabarıyorsa doğru yoldasınız!

Saklama:

Pişen lavaşları üst üste koyun ve bir mutfak beziyle örtün ki yumuşak kalsın. Soğuyunca buzdolabı poşetine koyup dondurabilirsiniz veya birkaç gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?