Evde Konserve Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde konserve yaparken hijyen çok önemlidir; kavanoz ve kapaklar mutlaka steril olmalıdır. Konserveler türüne uygun şekilde kaynatılmalı ve kavanozda hava boşluğu bırakılmalıdır. Hazırlanan konserveler serin, karanlık ve kuru bir yerde saklanmalıdır.

Konserve yaparken taze ve sağlıklı malzemeler kullanılmalıdır. Kapakların sıkıca kapandığından ve kavanozların sağlam olduğundan emin olunmalıdır. Açıldıktan sonra konserveler buzdolabında saklanmalı ve kısa sürede tüketilmelidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak