Evde Kelle Paça Terbiyesi Nasıl Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kelle paça çorbası, özellikle Türk mutfağında çok bilinen, besleyici ve şifa niyetine içilen geleneksel bir çorbadır. Gelin, kelle paça çorbasının terbiyesine birlikte göz atalım.

Koyun ya da dana kellesi ve paçası uzun süre kaynatılarak hazırlanan, yoğun aromalı ve kolajen açısından zengin bir çorbadır. Kemik iliği ve bağ dokusundan dolayı bağışıklığı güçlendirici, vücuda enerji verici ve soğuk algınlığına iyi gelen bir çorba olarak bilinir. İçine sarımsak, sirke ve baharat eklenerek lezzeti artırılır.

''Kelle paça çorbasının faydaları ve kelle paçanın yanına ne gider?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?