Et Kavurmaya Sıvı Yağ Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Et kavurmadaki lezzetin püf noktası, etin cinsine ve yağ oranına göre değişir. Türk mutfağının nefis yemekleri arasında yer alan kavurmanın tadının tam oturabilmesi için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Peki; et kavurmaya sıvı yağ konur mu?

Et kavurma, Türk mutfağının en sade ama en lezzetli yemeklerinden biridir. Ancak bu basit görünen tarifin bile önemli incelikleri vardır. Kullandığınız etin yapısına bağlı olarak yağ kullanımı değişebilmektedir. Yağlı bir kuşbaşıyla hazırlanan kavurma kendi yağıyla pişirilirken, yağsız dana eti ekstra yağ desteği isteyebilir. Peki; et kavurmaya sıvı yağ konur mu? İşte yanıtı.

Kuyruk yağı ya da yağlı et kullanıyorsanız:

  1. Sıvı yağ eklemenize gerek yok.
  2. Etin kendi yağı ve kuyruk yağı yeterlidir.
  3. Bu yöntem özellikle klasik Türk usulü kavurmalarda tercih edilir, daha lezzetli olur.

Yağsız dana eti (örneğin kontrfile, nuar gibi) kullanıyorsanız:

  1. Bir miktar sıvı yağ (tereyağı veya zeytinyağı da olabilir) ekleyebilirsiniz.
  2. Bu, etin kurumasını önler ve lezzetini artırır.

Sıvı yağ ne zaman eklenmeli?

Genellikle etin mühürlenmesinden sonra, soğan veya biber gibi malzemeler eklenecekse sıvı yağ bu aşamada konur.

Tavsiye:

Yemeklik değil, lokum gibi et kavurması yapmak istiyorsanız; kendi yağıyla ağır ateşte, kapağı kapalı şekilde pişirmek en iyi sonuç verir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?