Erik Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 3 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Erik reçeli, olgun eriklerin şeker ve bazen limon suyu ile kaynatılarak yapılan tatlı bir reçel türüdür. Ancak erik reçeli için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Gelin, erik reçeli yaparken bilmeniz gereken tüyolara birlikte göz atalım.

Erik reçeli, farklı erik türlerinin şeker ile kaynatılmasıyla hazırlanan bir reçel çeşididir. Kahvaltı sofralarında tüketilen erik reçeli, isteğe göre kırmızı erik, mürdüm eriği veya yeşil erik gibi çeşitlerle hazırlanabilir. Erik reçeli yalnızca kahvaltılarda değil, aynı zamanda tatlılarda da kullanılır. İşte, erik reçelinin püf noktaları:

Vişne reçeli, böğürtlen reçeli, kızılcık reçeli, kozalak reçeli ve portakal reçeli püf noktalarına da göz atabilirsiniz. 

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak