En Serinleten 5 Ev Yapımı İçecek Tarifi
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
29 Tarif       5 Takipçi
Yaz sıcaklarında hem sağlıklı hem de serinletici içecekler arıyorsanız, bu tarifler tam size göre! Katkı maddesi içermeyen, taze meyve ve otlarla hazırlanan bu ev yapımı içecek tarifleriyle ferahlığın ve lezzetin tadını çıkarın. Hazırlaması kolay, sunumu keyifli bu lezzetler, yaz günlerinize hem sağlık hem de serinlik katacak. İşte en serinleten 5 ev yapımı içecek tarifi...
En Serinleten 5 Ev Yapımı İçecek Tarifi

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, vücudumuzun sıvı ihtiyacını önemli ölçüde artırır. Özellikle kavurucu öğle saatlerinde hissedilen yoğun sıcak hava, serinletici içecekleri adeta bir gereklilik haline getirir. Ancak hazır içeceklerin çoğu, yüksek şeker oranı ve katkı maddeleri nedeniyle sağlıklı bir seçenek olmayabilir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal tarifler hem ferahlatıcı hem de vücudu destekleyici bu içecekler, yazın en lezzetli kurtarıcısı olabilir. İşte en serinleten 5 ev yapımı içecek tarifi...

  1. Naneli Limonata

Naneli Limonata

Malzemeler

  1. 4-5 limon
  2. 6-7 su bardağı su
  3. 2,5 su bardağı toz şeker
  4. Birkaç dal taze nane

Yapılışı:
Limonların kabuklarını rendeleyip limonları küçük küpler halinde doğrayın. Şekerle birlikte karıştırıp bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün iyice yoğurup süzün ve çıkan konsantreyi suyla karıştırın. Taze nane ekleyip bol buzla servis yapın. Dilerseniz konsantreyi buzlukta saklayarak dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

  1. Çilekli Soğuk Yeşil Çay

Malzemeler

  1. 2 poşet yeşil çay
  2. 1 litre sıcak su
  3. 1 su bardağı doğranmış çilek
  4. 1 yemek kaşığı bal
  5. Taze nane yaprakları
  6. Buz
  7. Limon

Yapılışı:
Yeşil çay poşetlerini sıcak suda 5-6 dakika demleyin, ardından soğumaya bırakın. Soğuyan çayın içine doğranmış çilekleri, balı ve nane yapraklarını ekleyin. Karışımı buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin. Servis sırasında bol buz ekleyin, dilerseniz limon dilimiyle süsleyin.

  1. Kavunlu Naneli Soğuk Çay

Malzemeler

  1. 2 kavunun çekirdekleri
  2. 1 litre su
  3. 2 su bardağı toz şeker
  4. 1 büyük su bardağı demli çay (300 ml)
  5. 1 dilim kavun
  6. 3-4 dal taze nane

Yapılışı:
Kavun çekirdeklerini güneşte ya da fırında kurutun. Kuruyan çekirdekleri robottan geçirip 1 litre suyla 10-12 dakika kaynatın. 5. dakikada şekeri ekleyin. Karışım bulanıklaştığında tülbentle süzün ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar alıp sürahiye koyun, üzerine 1 bardak demli çay ekleyin. Robotta püre haline getirdiğiniz 1 dilim kavunu ve birkaç yaprak nane ile karıştırın. Bol buzla servis edin.

  1. Karpuzlu Detoks Suyu

Malzemeler

  1. 2 su bardağı karpuz, küp doğranmış (çekirdeksiz tercih edilir)
  2. 1/4 su bardağı misket limonu suyu
  3. 3-4 adet dilim misket limonu
  4. Birkaç taze nane yaprağı
  5. 4 su bardağı soğuk su
  6. Buz

Yapılışı:

Blender’a karpuz küplerini, misket limonu suyunu ve taze nane yapraklarını koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Karışımı süzgeçten geçirerek posasını ayırabilirsiniz, ya da olduğu gibi de kullanabilirsiniz. Elde ettiğin püreye soğuk suyu ekleyip karıştırın. Sürahine aktar, içine misket limonu dilimlerini ve buzları ekleyin. Soğuk olarak servis yapın.

  1. Muzlu Milkshake

Malzemeler

  1. 2 adet olgun muz
  2. 2 su bardağı soğuk süt
  3. 1 top vanilyalı dondurma
  4. 1 tatlı kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
  5. Yarım çay kaşığı tarçın
  6. Birkaç buz küpü

Yapılışı:
Muzları dilimleyin ve blendera alın. Üzerine süt, dondurma, tatlandırıcı (bal/şurup), isteğe göre tarçın ve buzları ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz kıvam alana kadar 30–40 saniye kadar blenderda karıştırın. Bardaklara dökün, dilerseniz üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. En İyi 10 Soğuk İçecek Önerisi
  2. Yaz Ayları İçin 7 Sağlıklı İçecek Önerisi
  3. Limonlu Buz Gibi 5 İçecek Önerisi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kore Mutfağı'nda Deniz Yosunu ve Pirinçle Hazırlanan Ünlü Yemek Nedir?
Kimbap'ın İçinde Ne Var?
Sushi ve Kimbap Arasındaki Fark Nedir?
Tavuk Kızartırken Hangi Baharatlar Kullanılır?
Tavuk Kızartması Yapmak İçin 4 Tüyo
Anadolu Üniversitesi’nden Çocuklara Uluslararası Lezzet Atölyesi