
Yaz aylarında artan sıcaklıklar, vücudumuzun sıvı ihtiyacını önemli ölçüde artırır. Özellikle kavurucu öğle saatlerinde hissedilen yoğun sıcak hava, serinletici içecekleri adeta bir gereklilik haline getirir. Ancak hazır içeceklerin çoğu, yüksek şeker oranı ve katkı maddeleri nedeniyle sağlıklı bir seçenek olmayabilir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal tarifler hem ferahlatıcı hem de vücudu destekleyici bu içecekler, yazın en lezzetli kurtarıcısı olabilir. İşte en serinleten 5 ev yapımı içecek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı:
Limonların kabuklarını rendeleyip limonları küçük küpler halinde doğrayın. Şekerle birlikte karıştırıp bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün iyice yoğurup süzün ve çıkan konsantreyi suyla karıştırın. Taze nane ekleyip bol buzla servis yapın. Dilerseniz konsantreyi buzlukta saklayarak dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı:
Yeşil çay poşetlerini sıcak suda 5-6 dakika demleyin, ardından soğumaya bırakın. Soğuyan çayın içine doğranmış çilekleri, balı ve nane yapraklarını ekleyin. Karışımı buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin. Servis sırasında bol buz ekleyin, dilerseniz limon dilimiyle süsleyin.
Malzemeler
Yapılışı:
Kavun çekirdeklerini güneşte ya da fırında kurutun. Kuruyan çekirdekleri robottan geçirip 1 litre suyla 10-12 dakika kaynatın. 5. dakikada şekeri ekleyin. Karışım bulanıklaştığında tülbentle süzün ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar alıp sürahiye koyun, üzerine 1 bardak demli çay ekleyin. Robotta püre haline getirdiğiniz 1 dilim kavunu ve birkaç yaprak nane ile karıştırın. Bol buzla servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Blender’a karpuz küplerini, misket limonu suyunu ve taze nane yapraklarını koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Karışımı süzgeçten geçirerek posasını ayırabilirsiniz, ya da olduğu gibi de kullanabilirsiniz. Elde ettiğin püreye soğuk suyu ekleyip karıştırın. Sürahine aktar, içine misket limonu dilimlerini ve buzları ekleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Muzları dilimleyin ve blendera alın. Üzerine süt, dondurma, tatlandırıcı (bal/şurup), isteğe göre tarçın ve buzları ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz kıvam alana kadar 30–40 saniye kadar blenderda karıştırın. Bardaklara dökün, dilerseniz üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: