En Sağlıklı Ekmek Aslında Buymuş
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Beslenme uzmanları, lif ve vitamin-mineral açısından zengin tam buğday ekmeğinin sindirimden tokluğa pek çok fayda sağladığını belirtiyor.

Sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olan ekmek, doğru seçimle hem enerji verir hem de hastalıklara karşı koruyucu olabilir. Uzmanlar, özellikle tam buğday ekmeğinin bu yönleriyle öne çıktığını vurguluyor.

Tam buğday ekmeği, B vitaminleri, lif ve demir açısından zengin yapısıyla kepekli, çavdar ve karabuğday ekmeğine kıyasla daha dengeli bir besin profili sunuyor. Yüksek lif oranı sayesinde uzun süre tokluk sağlayan bu ekmek, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önlüyor ve kompleks karbonhidrat içeriğiyle gün boyu enerji veriyor. Ayrıca kalp sağlığını destekleyip kan şekerini dengede tutmaya yardımcı oluyor.

Uzmanlar, tam buğday ekmeğinin sağlıklı olmasına rağmen ölçülü tüketilmesi gerektiğini; günlük 2-3 dilimin yeterli olduğunu, ekmeğin yanında protein ve sebze tüketiminin önemini ve hazır paketlenmiş ürünler yerine fırından taze ekmek tercih edilmesini öneriyor.

Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak