Empanada İçinde Ne Var?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Empanada, içi dolgulu bir hamur işi olup İspanyol ve Latin Amerika mutfağında oldukça yaygındır. İçeriği bölgeye ve tarife göre değişiklik gösterebilir. Peki; empanada içinde ne var?

Empanada, Latin Amerika ve İspanyol mutfağına ait, içi çeşitli malzemelerle doldurulan yarım ay şeklinde bir hamur işidir. Genellikle kıyma, soğan, zeytin ve haşlanmış yumurta ile hazırlanan iç harcıyla bilinse de tavuklu, sebzeli veya tatlı çeşitleri de vardır. Fırında pişirilerek ya da yağda kızartılarak servis edilen empanadalar, hem atıştırmalık hem de ana yemek olarak tercih edilir.

Etli Empanada (en yaygın olanı):

  1. Kıyma (genellikle dana veya kuzu)
  2. Soğan
  3. Sarımsak
  4. Kimyon
  5. Tatlı veya acı biber tozu (paprika)
  6. Zeytin (dilimlenmiş yeşil zeytin)
  7. Haşlanmış yumurta (doğranmış)
  8. Bazen kuru üzüm (tatlılık için)

Tavuklu Empanada:

  1. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
  2. Soğan
  3. Kırmızı ve yeşil biber
  4. Sarımsak
  5. Domates püresi veya salça
  6. Baharatlar (kimyon, kararbiber vs.)

Vejetaryen Empanada:

  1. Ispanak ve beyaz peynir
  2. Mantarlı karışımlar
  3. Patates ve bezelye gibi sebzeler
  4. Mısır ve soğan

Tatlı Empanada:

  1. Elma, tarçın ve şeker
  2. Dulce de leche (karamelize süt)
  3. Çikolata ve muz
  4. Empanada'lar genellikle fırında ya da yağda kızartılarak pişirilir. Hamuru ise un, su, yağ ve bazen yumurta ile yapılır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde