Elmaların Çürümemesi İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Elmaların çürümesini önlemek için öncelikle serin ve kuru bir ortamda saklanmaları gerekir; ideal sıcaklık 0-4°C arasındadır. Fazla nem mantar ve çürüme riskini artırırken, çok kuru ortam elmanın kurumasına neden olur, bu yüzden nem oranı dengeli olmalıdır. Hasar görmüş veya ezilmiş elmalar hemen ayrılmalı, ayrıca elmalar etilen gazı salgıladığından diğer meyvelerden ayrı tutulmalıdır. Depolama sırasında düzenli kontrol yapmak, küçük çürüklerin yayılmasını önleyerek kalan elmaların daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Elmaların tazeliğini korumak için doğrudan güneş ışığından uzak, serin bir yerde saklanması gerekir. Her meyve tek tek kontrol edilmeli ve çatlak veya yumuşak olanlar hemen ayrılmalıdır. Elmaların havalandırması iyi olmalı ve plastik poşet yerine delikli torbalar kullanılmalıdır. Düzenli aralıklarla elmaların durumu gözlemlenerek, bozulmaya başlayanlar depodan çıkarılmalıdır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak