Ekşimiş ev yoğurdu, poğaça ve bazlama gibi hamur işlerinde doğal bir kabartıcı olarak kullanılabilir. Yoğurtlu çorbalara eklendiğinde hafif ekşi aromasıyla lezzetini derinleştirir. Hafif ekşimiş yoğurt, etleri marine etmek için de ideal ve doğal bir malzemedir. Peki; ekşimiş ev yoğurdu ile ne yapılır? İşte yanıtı.
Ekşimiş yoğurt, özellikle mayasız hamurlarda güzel kabarma sağlar.
Yoğurdu direkt süte karıştırmadan kullanın. Gerekirse süzerek biraz daha yoğunlaştırabilirsiniz.
Ekşi yoğurt, bazı çorbalara lezzet derinliği katar.
Yoğurdu kesmemesi için çorbaya katmadan önce ılıklaştırın ve çorba suyuyla biraz temperleyin.
Ekşi yoğurt, et veya tavuk marine etmek için harika bir asidik bazdır.
Evde tamamen doğal cilt maskesi olarak da kullanılabilir.
Cilt için kullanmadan önce küçük bir bölgede deneyin, alerjiniz olmadığından emin olun.