Ekmeği Bana Bana Yediren 10 Nefis Sos
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kızarmış ekmek, taze baget ya da çıtır lavaş… Ekmek varsa, onunla banılacak bir sos mutlaka olmalı! İşte her lokmasıyla mutluluk veren, sofranıza renk katacak 10 şahane sos önerisi.
Ekmeği Bana Bana Yediren 10 Nefis Sos

Bazen sofradaki en sade şey, en büyük keyfi verir; taze bir ekmeği lezzetli bir sosa banmak gibi. Üstelik bunun için büyük bir yemek hazırlığına gerek yok. Birkaç basit malzeme, biraz ilham ve bir dilim ekmekle mutfağınızda küçük bir ziyafet yaratabilirsiniz. İster kahvaltıda, ister akşam yemeğine renk katmak için; bu 10 nefis sos önerisiyle ekmeği banmaya doyamayacaksınız!

  1. Zeytinyağlı Balsamik Sos

zeytinyağlı balsamik sos

Sızma zeytinyağı + balsamik sirke + tuz + taze çekilmiş karabiber.
Kıtır ekmeği bandırıp sade şıklığın tadını çıkarın.

  1. Sarımsaklı Yoğurt Sos

Süzme yoğurt + ezilmiş sarımsak + zeytinyağı + tuz + nane.
Hem ferahlatıcı hem doyurucu. Özellikle sıcak ekmekle şahane!

  1. Domatesli Bruschetta Sosu

Küp doğranmış domates + fesleğen + sarımsak + zeytinyağı + tuz.
Taze, aromatik ve yaz akşamlarına yakışır.

  1. Labneli Dip Sos

Labne + limon kabuğu rendesi + ince doğranmış dereotu + tuz.
Ekmeği sür-çek tarzında tüketmelik!

  1. Acı Biberli Ezme Sos

Közlenmiş kırmızı biber + ceviz + sarımsak + zeytinyağı + nar ekşisi.
İştah açan acılığıyla vazgeçilmez.

  1. Guacamole

Ezilmiş avokado + lime suyu + kırmızı soğan + domates + kişniş + tuz.
Yumuşak dokulu, hafif ve sağlıklı.

  1. Tereyağlı Pul Biber Sosu

Kızdırılmış tereyağı + pul biber + çok az nane.
Sıcak lavaş ya da taze ekmekle birleşince olay oluyor.

  1. Karamelize Soğanlı Hardal Sos

Karamelize soğan + hardal + az bal + yoğurt.
Tatlı-ekşi sevenler için sofistike bir seçenek.

  1. Haydari

Süzme yoğurt + ezilmiş sarımsak + dereotu + zeytinyağı + beyaz peynir.
Klasik meze havasında ama her lokması ekmeğe yakışıyor.

  1. Tahinli Limonlu Sos

Tahin + limon suyu + sarımsak + kimyon + tuz + biraz su ile aç.
Ortadoğu esintili, yoğun ve doyurucu bir dip.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Laboratuvar Üretimi Balığa İlk FDA Onayı: Menüye Girdi
Saray Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
Simit Tartışması Devam Ediyor: Vedat Milor’un Simit Yorumu Sosyal Medyayı İkiye Böldü
Parmak Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Çin Salatası Nedir?
Kebapla Döner Arasındaki Farklar Nelerdir?