Duvaklı Pilav Kaç Dakikada Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Duvaklı pilav için pirinç yıkanıp ıslatılır ve et veya tavuk kavrulur. Ardından pirinç kavrulup baharatlarla birlikte su veya et suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır. Son olarak kısık ateşte pişirilip 10 dakika dinlendikten sonra servis edilir.

Duvaklı pilav, önce malzemeler hazırlanıp pirinçler kavrularak yapılır. Kaynayan su veya et suyuyla pişirilen pilav kısık ateşte suyunu çeker. Piştikten sonra kapağı kapalı şekilde dinlendirilir ve servise sunulur.

Hazırlık Süresi

Pirinç yıkanıp ıslatıl��r, et veya tavuk kavrulur; bu yaklaşık 15–20 dakika sürer.

Soteleme ve Baharatlar

Pirinç tereyağı veya sıvı yağda hafifçe kavrulur ve baharatlar eklenir; 5–7 dakika.

Sıvı Ekleme

Su veya et suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır; kaynama süresi 5–10 dakika.

Kısık Ateşte Pişirme

Pilav kapağı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir; yaklaşık 15–20 dakika.

Dinlendirme

Ocaktan alıp 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır, ardından servise hazırdır. Toplamda yaklaşık 50–60 dakika sürer.

Şunlara da göz atın:

  1. Duvaklı Pilava Şeker Konur Mu?
  2. Duvaklı Pilava Sıcak Su Mu Konur Soğuk Su Mu?
  3. Duvaklı Pilav Yanına Ne Gider?
  4. Duvaklı Pilava Soğan Konur Mu?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak