Düşük Karbonhidratlı 10 Meyve
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Karbonhidrat, vücudun enerji kaynağı olarak kullandığı temel besin öğelerinden biridir. Protein ve yağlarla birlikte üç ana makro besin grubundan biridir. Bitkisel ve hayvansal gıdalarda bulunur. Ancak fazla karbonhidrat tüketimi, kilo alımına neden olabilir. Özellikle diyet yapıyorsanız, bazı karbonhidratlardan uzak durmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. İşte, diyetinize ekleyebileceğiniz en düşük karbonhidratlı 10 meyve:
Düşük Karbonhidratlı 10 Meyve

Karbonhidrat, vücutta sindirildiğinde glikoza (şekere) çevrilir ve bu glikoz enerjiye dönüştürülür. Özellikle beyin ve sinir sistemi için en öncelikli enerji kaynağıdır. Ancak aşırı tüketimi, obezite gibi hastalıklara yol açabilir. Özellikle de kan şekeri dengesini bozan basit karbonhidratlar, beslenme planından çıkarılmalıdır. Eğer düşük karbonhidrat diyeti yapmayı planlıyorsanız, aşağıdaki meyveleri beslenmenize ekleyebilirsiniz. 

  1. Ravent - 0,7 gr karbonhidrat

ravent

Teknik olarak bir sebze olan, ancak meyve olarak kullanılan ravent , C ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve manganez minerallerinin de faydalı bir kaynağıdır. 

  1. Avokado - 1,9 gr karbonhidrat

Avokado sadece sağlıklı yağların zengin bir kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda C, K, B5, B6 ve E vitaminlerinin de kaynağıdır. Ancak kalorilerden korkmayın; avokadolar diğer bazı meyvelere göre daha kalorili olmasına rağmen, ilginç bir çalışma, yağ ve lif içeriğinin bizi daha tok ve daha tok hissettirdiğini göstermiştir.

  1. Limon - 3,2 gr karbonhidrat

C vitamini seviyeleriyle bilinen limonlar aynı zamanda folat ve potasyum da sağlar. Basit bir limon ve taze zencefil çayı yapın veya soslara ve salata soslarına sıkın. Yaz aylarında ferahlamak için ev yapımı limonataları da deneyebilirsiniz.

  1. Hindistan cevizi - 3,7 gr karbonhidrat

Diğer meyvelerin aksine, hindistan cevizi çoğunlukla yağ sağlar. Ayrıca kemik sağlığı için önemli olan manganezin de iyi bir kaynağıdır.

  1. Ahududu - 4,6 gr karbonhidrat

Ahududular sadece tatlılık sağlamakla kalmaz , aynı zamanda sağlıklı miktarda lif de sunar. Düşük karbonhidratlı ahududu meyvesini tatlı yapımında kullanabilir veya çay olarak demleyebilirsiniz.

  1. Böğürtlen 5,1 gr karbonhidrat

Böğürtlenler, kısmen koyu mor renkleri sayesinde bir dizi koruyucu bitki bileşiğine sahiptir. Ayrıca C, K vitaminleri ve manganez minerali de sağlarlar. Böğürtlenleri tatlı ve smoothie yapımında kullanabilirsiniz.

  1. Çilek - 6,1 gr karbonhidrat

Çilekler C vitamini, folat ve potasyum açısından zengindir ve tüm tatlılıklarına rağmen şaşırtıcı derecede düşük kalorilidir. Bu yaz meyvesini hem sade bir şekilde tüketebilir, hem de smoothieere ekleyebilirsiniz.

  1. Greyfurt - 6,8 gr karbonhidrat

Keskin, ekşi bir tada sahip olan greyfurt, her yemeğe harika bir katkı sağlar. Vücutta A vitaminine dönüştürülen ve özellikle cilt sağlığı için yararlı olan beta-karotenin iyi bir kaynağıdır. 

  1. Karpuz - 7,1 gr karbonhidrat

Karpuz %92 oranında su içerirken, aynı zamanda A, B6 ve C vitaminleri ve likopen gibi koruyucu bitki bileşikleri de sağlar. Karpuzu sade bir şekilde tüketebilir, salata yapımında kullanabilir smoothielere ekleyebilirsiniz.

  1. Papaya - 8,7 gr karbonhidrat

Papaya tropikal bir meyve olmasına rağmen, diğer egzotik seçenekler kadar karbonhidrat açısından zengin değildir. Yumuşak eti salatalara eklenebilir, salsa yapılabilir, smoothie veya tatlılarda kullanılabilir. Küçük bir papayanın yarısı, biraz A vitamini, folat ve potasyumla birlikte C vitamini ihtiyacınızı kolayca karşılayacaktır.

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
12 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İkinci İsim Belli Oldu!
Siron Nedir, Nasıl Yapılır? Tavuklu, Kıymalı ve Yoğurtlu Silor Nedir?
Her Öğüne Uygun 12 Pratik Tost Tarifi
Soğan Dolması Yapmanın Püf Noktaları
Çarşaf Böreği Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler