Karbonhidrat, vücutta sindirildiğinde glikoza (şekere) çevrilir ve bu glikoz enerjiye dönüştürülür. Özellikle beyin ve sinir sistemi için en öncelikli enerji kaynağıdır. Ancak aşırı tüketimi, obezite gibi hastalıklara yol açabilir. Özellikle de kan şekeri dengesini bozan basit karbonhidratlar, beslenme planından çıkarılmalıdır. Eğer düşük karbonhidrat diyeti yapmayı planlıyorsanız, aşağıdaki meyveleri beslenmenize ekleyebilirsiniz.
Teknik olarak bir sebze olan, ancak meyve olarak kullanılan ravent , C ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve manganez minerallerinin de faydalı bir kaynağıdır.
Avokado sadece sağlıklı yağların zengin bir kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda C, K, B5, B6 ve E vitaminlerinin de kaynağıdır. Ancak kalorilerden korkmayın; avokadolar diğer bazı meyvelere göre daha kalorili olmasına rağmen, ilginç bir çalışma, yağ ve lif içeriğinin bizi daha tok ve daha tok hissettirdiğini göstermiştir.
C vitamini seviyeleriyle bilinen limonlar aynı zamanda folat ve potasyum da sağlar. Basit bir limon ve taze zencefil çayı yapın veya soslara ve salata soslarına sıkın. Yaz aylarında ferahlamak için ev yapımı limonataları da deneyebilirsiniz.
Diğer meyvelerin aksine, hindistan cevizi çoğunlukla yağ sağlar. Ayrıca kemik sağlığı için önemli olan manganezin de iyi bir kaynağıdır.
Ahududular sadece tatlılık sağlamakla kalmaz , aynı zamanda sağlıklı miktarda lif de sunar. Düşük karbonhidratlı ahududu meyvesini tatlı yapımında kullanabilir veya çay olarak demleyebilirsiniz.
Böğürtlenler, kısmen koyu mor renkleri sayesinde bir dizi koruyucu bitki bileşiğine sahiptir. Ayrıca C, K vitaminleri ve manganez minerali de sağlarlar. Böğürtlenleri tatlı ve smoothie yapımında kullanabilirsiniz.
Çilekler C vitamini, folat ve potasyum açısından zengindir ve tüm tatlılıklarına rağmen şaşırtıcı derecede düşük kalorilidir. Bu yaz meyvesini hem sade bir şekilde tüketebilir, hem de smoothieere ekleyebilirsiniz.
Keskin, ekşi bir tada sahip olan greyfurt, her yemeğe harika bir katkı sağlar. Vücutta A vitaminine dönüştürülen ve özellikle cilt sağlığı için yararlı olan beta-karotenin iyi bir kaynağıdır.
Karpuz %92 oranında su içerirken, aynı zamanda A, B6 ve C vitaminleri ve likopen gibi koruyucu bitki bileşikleri de sağlar. Karpuzu sade bir şekilde tüketebilir, salata yapımında kullanabilir smoothielere ekleyebilirsiniz.
Papaya tropikal bir meyve olmasına rağmen, diğer egzotik seçenekler kadar karbonhidrat açısından zengin değildir. Yumuşak eti salatalara eklenebilir, salsa yapılabilir, smoothie veya tatlılarda kullanılabilir. Küçük bir papayanın yarısı, biraz A vitamini, folat ve potasyumla birlikte C vitamini ihtiyacınızı kolayca karşılayacaktır.