Cips denince akla çoğu zaman tuzlu, çıtır patates dilimleri gelir. Ancak dünya mutfağı bu basit atıştırmalığı bambaşka boyutlara taşıyor. Fermente lahanalı Güney Kore cipsinden üzüm sirkeli Japon lezzetine, mor tatlı patatesle yapılan Filipinler’in renkli alternatifiyle her lokma, farklı bir kültüre yolculuk sunuyor. Farklı damak tatlarını keşfetmeyi seviyorsanız, bu 9 sıra dışı cips tam size göre!
Fermente lahana olan kimchiden esinlenerek yapılan bu cipsler, ekşi, baharatlı ve umami doludur. Güney Kore’de oldukça popülerdir.
Kanada’nın ünlü yemeği poutine (patates, gravy sosu ve peynir) aromalı cipsler. Sıcacık poutine tadını atıştırmalık halinde sunar.
Deniz ürünleri severler için Tayland usulü karides aromalı, bol sarımsaklı ve çıtır çıtır cipsler.
İngilizlerin meşhur "steak & onion" yemeğinin aroması, cips formuna dönüştürülmüş haliyle oldukça doyurucu ve yoğun.
Tatlı-ekşi notalarıyla Japonya’da satılan üzüm sirkesi aromalı bu cipsler, alışılmışın dışında bir lezzet sunar.
Amerika’da oldukça sevilen "dill pickle" aromalı cipsler, turşu severler için ekşi ve baharatlı bir tat sunar.
Meksika’nın acı ve ekşiyi harmanlayan mutfağından ilhamla yapılan limonlu ve acı biberli cipsler.
“Smetana”, Rusya’nın ekşi kremasıdır. Bu cipslerde soğanla birleşip kremsi, yoğun bir aroma yaratır.
Filipinler’e özgü mor tatlı patatesten yapılan bu cipsler, hem göz alıcı rengi hem de tatlımsı lezzetiyle dikkat çeker.