Dünyanın Dört Bir Yanından 9 Farklı Cips Çeşidi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Baharatlıdan tatlıya, sirkeliden karidese… Atıştırmalık dünyasının yıldızı cips, her ülkede bambaşka bir kimliğe bürünüyor. İşte dünya mutfağından 9 ilginç ve lezzetli cips çeşidi!

Cips denince akla çoğu zaman tuzlu, çıtır patates dilimleri gelir. Ancak dünya mutfağı bu basit atıştırmalığı bambaşka boyutlara taşıyor. Fermente lahanalı Güney Kore cipsinden üzüm sirkeli Japon lezzetine, mor tatlı patatesle yapılan Filipinler’in renkli alternatifiyle her lokma, farklı bir kültüre yolculuk sunuyor. Farklı damak tatlarını keşfetmeyi seviyorsanız, bu 9 sıra dışı cips tam size göre!

  1. Kimchi Cipsi – Güney Kore

Fermente lahana olan kimchiden esinlenerek yapılan bu cipsler, ekşi, baharatlı ve umami doludur. Güney Kore’de oldukça popülerdir.

  1. Poutine Cipsi – Kanada

Kanada’nın ünlü yemeği poutine (patates, gravy sosu ve peynir) aromalı cipsler. Sıcacık poutine tadını atıştırmalık halinde sunar.

  1. Sarımsaklı Karides Cipsi – Tayland

Deniz ürünleri severler için Tayland usulü karides aromalı, bol sarımsaklı ve çıtır çıtır cipsler.

  1. Steak & Onion Cips – İngiltere

İngilizlerin meşhur "steak & onion" yemeğinin aroması, cips formuna dönüştürülmüş haliyle oldukça doyurucu ve yoğun.

  1. Üzüm Sirkesi Aromalı Cips – Japonya

Tatlı-ekşi notalarıyla Japonya’da satılan üzüm sirkesi aromalı bu cipsler, alışılmışın dışında bir lezzet sunar.

  1. Dereotlu Turşu Cipsi – ABD

Amerika’da oldukça sevilen "dill pickle" aromalı cipsler, turşu severler için ekşi ve baharatlı bir tat sunar.

  1. Limon & Biber Aromalı Cips – Meksika

Meksika’nın acı ve ekşiyi harmanlayan mutfağından ilhamla yapılan limonlu ve acı biberli cipsler.

  1. Smetana & Soğan Cipsi – Rusya

“Smetana”, Rusya’nın ekşi kremasıdır. Bu cipslerde soğanla birleşip kremsi, yoğun bir aroma yaratır.

  1. Mor Tatlı Patates Cipsi – Filipinler

Filipinler’e özgü mor tatlı patatesten yapılan bu cipsler, hem göz alıcı rengi hem de tatlımsı lezzetiyle dikkat çeker.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?