Donmuş et veya kıymayı kısa sürede çözdürmenin en pratik yollarından biri, iki metal tencere arasında bekletmektir. Metalin yüksek ısı iletkenliği sayesinde, et hem alt hem üstten ısı alarak oda sıcaklığında beklemeye göre çok daha hızlı çözülür. Bu yöntem, özellikle zamanın kısıtlı olduğu anlarda mutfakta büyük kolaylık sağlar.
Donmuş bir gıda çözülürken çevresindeki sıcaklıktan ısı alır. Eğer bu gıda sadece oda sıcaklığında bir yüzeyde duruyorsa, yalnızca tek yönden (alt yüzeyden) ısı alır. Ama iki tencere arasında sıkıştırıldığında, hem alt hem üst yüzeyden ısı alır; yani çift taraflı temas olur.
İki tencere arasına konulan et, çift taraflı ısı transferi sayesinde normal oda sıcaklığında bekletmeye göre 2-3 kat daha hızlı çözülür.