Dondurucuya Taze Fasulye Çiğ Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Taze fasulye çiğ olarak dondurucuya konulabilir ve bu yöntem zamandan tasarruf sağlar. Ancak dondurmadan önce yıkayıp kurulamak, lezzet ve doku kaybını önlemek için önemlidir.

Taze fasulye, çiğ olarak dondurucuya konulabilir ve bu yöntem oldukça pratiktir. Fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra iyice kurulayarak buzluk poşetlerine yerleştirmek yeterlidir. Bu sayede kışın da taze fasulye lezzetini koruyarak tüketmek mümkündür. Ancak haşlanmadan dondurulan fasulyelerde pişirme sırasında hafif doku ve renk farkı görülebilir.

Çiğ olarak dondurucuya konabilir

Taze fasulye, haşlamadan doğrudan çiğ şekilde dondurucuya yerleştirilebilir. Bu yöntem pratiktir ve zamandan tasarruf sağlar.

Yıkayıp ayıklamak gerekir

Dondurmadan önce fasulyeler güzelce yıkanmalı, uç kısımları kesilmeli ve istenirse doğranmalıdır.

Kurulamak önemli

Fazla su, buzlanma ve lezzet kaybına neden olabileceği için fasulyeler kurulanarak dondurulmalıdır.

Porsiyonlayarak saklamak idealdir

Kullanım kolaylığı için fasulyeler yemeklik porsiyonlara ayrılıp buzdolabı poşetlerine konulabilir.

Lezzet farkı olabilir

Çiğ dondurulan fasulye, haşlanarak dondurulana göre biraz daha diri kalabilir veya pişerken hafif renk değişimi gösterebilir ama genel olarak lezzeti korunur.

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak