Domates Reçeli Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Domates reçeli, farklı ve lezzetli bir reçel çeşididir. Özellikle kokteyl ya da cherry domateslerle yapılanı çok tercih edilir. İşte domates reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları!
Domates Reçeli Yapmanın Püf Noktaları

Domates reçeli yaparken küçük ve sert domatesler tercih edilmeli, kabukları kolay soyulması için önce sıcak sonra soğuk suya batırılmalıdır. Şekerle domatesler bir gece bekletilirse reçelin kıvamı ve lezzeti artar. Kaynama sonunda limon suyu eklemek hem kıvamı korur hem de şekerlenmeyi önler. İşte domates reçeli yapmanın püf noktaları.

domates reçeli

Domates Seçimi

Küçük ve sert domatesler (cherry, kokteyl ya da armut domates) tercih edilmelidir. Büyük domatesler çok sulu olduğu için reçel kıvamını zorlaştırır. Kabukları kolay soyulabilen, ezik olmayan ve olgun ama sert domatesleri kullanın.

Kabuk Soyma Kolaylığı İçin

Domatesleri kaynar suya 1-2 dakika batırıp hemen ardından soğuk suya alın. Bu, kabuklarının kolayca soyulmasını sağlar.

Şeker Oranı

Genelde 1 kg domatese 750 g – 1 kg arası toz şeker kullanılır. Daha hafif reçel isteyenler şeker oranını biraz düşürebilir.

Bekletme Süresi

Domatesleri şekerle buluşturduktan sonra en az 4-5 saat, tercihen bir gece bekletin. Böylece domatesler suyunu salar, reçel daha lezzetli olur.

Limon veya Limon Tuzu Eklemek

Reçel kaynarken sonlara doğru 1 tatlı kaşığı limon suyu veya birkaç tane limon tuzu eklenir. Bu, şekerlenmeyi önler ve kıvamı korur.

Kıvam Kontrolü

Reçelin kıvamını kontrol etmek için bir tabağa damlatıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca akışkanlığı yavaşsa, reçel olmuş demektir. Fazla kaynatmak domatesleri eritir, reçelin berraklığını bozar.

Aroma Katmak İçin

Birkaç adet karanfil ya da çubuk tarçın aromayı zenginleştirir. Son aşamada 1 tatlı kaşığı tereyağı eklemek reçelin parlamasını sağlar.

Saklama

Steril kavanozlara sıcak sıcak koyup kapağını hemen kapatın ve ters çevirin. Serin, güneş görmeyen yerde muhafaza edin.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Biberle Yapılabilecek 5 Kolay Tarif
Taste Atlas Dünyanın En İyi 50 Sandviçini Açıkladı: Türkiye İlk 3’te!
Ev Yapımı İskender Kebabı Yapmanın İpuçları
Patatesli Gözleme Yapmanın Püf Noktaları
Patatesle Yapılabilecek 6 Basit Meze
Evde Arancini Yapmanın İpuçları