Dana Etinin En Yağsız Yerleri Neresidir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dana etinin en yağsız (düşük yağ oranına sahip) yerleri, genellikle kas yapısı yoğun olan ve fazla hareket eden bölgelerden elde edilir. Peki; dana etinin en yağsız yerleri neresidir?
Dana Etinin En Yağsız Yerleri Neresidir?

Kırmızı et, protein açısından zengin ve besleyici bir gıda olsa da yağ oranı yüksek bölümleri sağlık açısından soru işaretleri yaratabilir Özellikle diyette olanlar ya da daha sağlıklı bir beslenme düzeni benimsemek isteyenler için yağsız et tercih etmek önemlidir. Peki; dana etinin en yağsız yerleri neresidir?

pirzola

Antrikotun dışı hariç – Kontrfile (New York Steak)

  1. Yağ oranı oldukça düşüktür.
  2. Lokum gibi değildir ama doğru pişirilirse lezzetlidir.
  3. Izgara veya fırın için uygundur.

Bonfile (Fileto / Tenderloin)

  1. Dana etinin en yumuşak ama aynı zamanda en yağsız kısımlarından biridir.
  2. Yağ oranı çok düşüktür, bu yüzden fazla pişirilmemesi önerilir (kuruyabilir).
  3. Genellikle biftek olarak ya da rosto şeklinde kullanılır.

Yumurta (Topside)

  1. But kısmından çıkar.
  2. Yağ oranı oldukça düşüktür.
  3. Fırında veya haşlamada kullanılır.

Nuar (Silverside)

  1. Yine but kısmındandır.
  2. Az yağlı ve sıkı dokuludur.
  3. Haşlama, rosto ve kıyma yapımında tercih edilir.

Kontrnuar

  1. Nuar ve kontrfile arasında kalır.
  2. Yağsız ve liflidir.
  3. Daha çok kıyma, haşlama veya fırınlık et olarak kullanılır.

Döş (ama yağları ayıklanmışsa)

  1. Normalde yağlıdır ama ayıklanırsa oldukça yağsız hale gelebilir.
  2. Kıyma yapımında kullanılır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kadayıfın Çıtır Çıtır Olması İçin Şerbet Nasıl Dökülür?
Hangi Türk Tatlısı Kadayıfla Yapılır?
Taş Kadayıf Nerenin Coğrafi İşareti?
Balık Çorbasına Yoğurt Konur Mu?
Tabak Rengine Göre Hangi Yemeksin?
Balık Çorbası Hangi Yöreye Ait?