Çıtır Çıtır Kabak Cipsi Yapmanın Sırları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Çıtır çıtır kabak cipsi yapmak düşündüğünüzden daha kolay ama tam kıvamında olması için birkaç püf noktası var. İşte kabak cipsinin gerçekten ince, lezzetli ve çıtır çıtır olması için dikkat etmeniz gereken ipuçları.
Çıtır Çıtır Kabak Cipsi Yapmanın Sırları

Kabak cipsi yaparken özellikle cipslerin çıtır çıtır olması ilk tercihler arasındadır. Bunun için ise doğru kabak seçimi, ön kurutma, ince doğrama şartken yağ ve baharat dengesi de önem taşır. İşte çıtır çıtır kabak cipsi yapmanın püf noktaları.

kabak cipsi

Doğru Kabak Seçimi

  1. Taze ve sert kabak kullanın. Yumuşak, sulu kabaklar cipsin çıtırlığını bozar.
  2. Mümkünse ince ve küçük boy kabakları tercih edin, daha az çekirdekli olur.

İnce Doğrama Şart

  1. Mandolin dilimleyici kullanarak kabakları eşit ve çok ince (yaklaşık 2 mm) doğrayın.
  2. Kalın dilim olursa yumuşak kalır, çıtırlaşmaz.

Ön Kurutma

Dilimlenen kabakları kağıt havluya dizip üstlerine de bastırarak fazla suyunu alın.

Daha da iyisi: Dilimlerin üzerine biraz tuz serpip 15-20 dakika bekletin, sonra tekrar kurulayın. Bu işlem fazla nemi çıkarır; çıtırlık garantilenir.

Yağ & Baharat

Çok az zeytinyağıyla (fırça yardımıyla) yağlayın. Fazla yağ cipsi yumuşatır.

Baharat önerileri:

  1. Sarımsak tozu
  2. Karabiber
  3. Pul biber
  4. Parmesan rendesi (sonlara doğru eklersen çok lezzetli olur)

Düşük Isıda, Uzun Süre Pişirme

  1. Fırını 120-140°C'ye ayarlayın. (Turbo fanlıysa 120°C yeterli)
  2. Kabakları fırın kağıdı serili tepsiye tek sıra halinde dizin.
  3. Fırının kapağını aralık bırakın (bir tahta kaşıkla mesela), bu buharın çıkmasını sağlar.
  4. Yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Arada çevirin.

Fırından Sonra Soğutma

  1. Fırından çıktıktan sonra ızgara tel üzerinde soğutun. Tepside beklerse nemden yumuşar.
  2. Tamamen soğuyunca saklama kabına koyun.

Ekstra İpucu:

Daha da çıtır istiyorsanız, pişirme sonunda 5 dakika kadar fırının ızgara (grill) modunu açabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Asla Vazgeçemem Dediğiniz 10 Tatlı
Beyti Kebabı Nerenin ve Nerede Meşhur?
Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?
Masterchef Merve Gezgin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
1 Ağustos Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren 19. Yarışmacı Belli Oldu!
Zeytinleri Küften Koruyan O İlginç Hile