Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? Yoğurtla Mı, Salatayla Mı, Çorbayla Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Küçük ama etkili… Chia tohumu nasıl tüketilmeli, nelere dikkat edilmeli? Sağlık ve lezzeti bir arada sunan bu minik süper gıdanın bazı kullanım alanları oluyor. Yoğurt ya da yulafla, salata ya da çorbayla kullanılabileceği gibi suyla jelleştirerek de tüketebilirsiniz. Peki; chia tohumu nasıl kullanılır? İşte yanıtı.

Modern sağlıklı yaşam trendlerinin yıldızı, antik çağlardan günümüze uzanan mucize bir besin; Chia tohumu. Peki, gerçekten en doğru şekilde nasıl kullanılmalı? Vücudunuza sağlık katarken lezzetten de ödün vermek istemiyorsanız, chia tohumunun gücünü keşfetmeye hazır olun. İster kahvaltıda, ister ara öğünlerde; doğru yöntemlerle chia tohumu günlük yaşamınızın vazgeçilmezi olacak.

Suyla Jelleştirerek (Chia Puding)

1 yemek kaşığı chia tohumunu yaklaşık 3 yemek kaşığı su veya sütle karıştırın. 10-15 dakika (veya gece boyunca) bekletin. Jel kıvamına gelir. Tatlandırmak için bal, vanilya, kakao, meyve ekleyebilirsiniz.

Smoothie’ye Ekleyerek

Hazırladığınız smoothie karışımına 1-2 çay kaşığı chia tohumu ekleyebilirsiniz. İsterseniz bekletmeden, isterseniz biraz şişmesi için 5-10 dakika bekleterek içebilirsiniz.

Yoğurt veya Yulafla

Yoğurdun, müsli veya yulaf ezmesinin içine serpip karıştırabilirsiniz. Çiğ olarak da tüketilebilir; sıvı çektikçe hafif bir jelimsi yapı oluşturur.

Hamur İşlerine Karıştırarak

Ekmek, kek, kurabiye gibi tariflere doğrudan ekleyebilirsiniz. Hamurun içine eklenen chia tohumları pişince çıtır bir doku verir.

Salatalara veya Çorbalara Serpiştirerek

Üzerine doğrudan serpiştirerek ekstra lif ve omega-3 desteği sağlayabilirsiniz.

Chia Limonatası Yaparak (Chia Fresca)

Su, limon suyu ve biraz balın içine chia tohumu ekleyin. Birkaç dakika bekleyin; hafif jelimsi bir içecek olur.

Dikkat:

  1. Chia tohumları sıvı emerek şişer; bu yüzden çok fazla kuru tüketilirse boğazda rahatsızlık verebilir.
  2. Günde 1-2 yemek kaşığından fazla tüketilmesi önerilmez; fazla lif bazı kişilerde sindirim sorunlarına neden olabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Yumurta Yerine Chia Tohumu Tüketilebilir Mi?
  2. Chia Tohumu Her Gün Tüketilir mi?
  3. Chia Tohumunu Bir Gece Suda Bekletirseniz Ne Olur?
  4. Herkes Chia Tohumu Tüketebilir Mi?
  5. Chia Tohumu Nasıl Saklanır?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?