Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmak İçin 3 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için birkaç püf noktası vardır. Öncelikle soğuk su kullanmak, kahvenin yavaş ısınmasını sağlayarak köpüğün yüzeyde kalmasına yardımcı olur. Kahveyi ve suyu karıştırdıktan sonra pişirme sırasında kaşıkla müdahale etmemek, köpüğün sönmesini önler. Ayrıca kısık ateşte yavaşça pişirmek, hem köpüğün yoğunluğunu artırır hem de kahvenin lezzetinin tam oturmasını sağlar.

Kahveyi cezvede kabarmaya başladığında dikkatli olmak, taşmasını önler ve köpüğün korunmasını sağlar. İnce çekilmiş kahve kullanmak, hem aromayı artırır hem de köpüğün daha kalıcı olmasını sağlar. Son olarak, fincana dökerken köpüğü korumaya özen göstermek, sunumun görselliğini ve keyfini artırır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak