Böğürtlen reçeli nasıl saklanır? Reçel açıldıktan sonra ise tazeliğini koruması için buzdolabında saklanması önemlidir. Ayrıca, reçele her seferinde temiz kaşık kullanmak bozulmasını önlemeye yardımcı olur.
Reçeli hava almayan, sterilize edilmiş cam kavanozlarda saklamak en iyisidir. Kavanozları sıcak suyla iyice yıkayıp sterilize ettikten sonra reçeli koyun.
Reçeli kavanoza doldurduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. İlk açılmamış kavanozları serin, karanlık ve kuru bir yerde, oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
Kavanoz açıldıktan sonra reçeli mutlaka buzdolabında tutun. Böylece tazeliğini ve lezzetini daha uzun süre korur.
Reçeli alırken her seferinde temiz ve kuru kaşık kullanmak, reçelin bozulmasını önler.
Çok uzun süre saklamak isterseniz, reçeli buzlukta da saklayabilirsiniz. Ancak buzlukta saklanan reçel, yapısında hafif değişiklik olabilir. Özetle, reçel kapalıyken serin ve karanlık yerde, açıldıktan sonra ise buzdolabında saklanmalı.