Böğürtlen Reçeli Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Böğürtlen reçelini saklamak için öncelikle temiz ve steril cam kavanozlar tercih edilmelidir. Kavanozlar dolduktan sonra kapağı sıkıca kapatılarak, açılmamış reçeller serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmelidir. İşte böğürtlen reçeli saklamanın yolları!
Böğürtlen Reçeli Nasıl Saklanır?

Böğürtlen reçeli nasıl saklanır? Reçel açıldıktan sonra ise tazeliğini koruması için buzdolabında saklanması önemlidir. Ayrıca, reçele her seferinde temiz kaşık kullanmak bozulmasını önlemeye yardımcı olur.

böğürtlen reçeli

Cam kavanoz kullanın

Reçeli hava almayan, sterilize edilmiş cam kavanozlarda saklamak en iyisidir. Kavanozları sıcak suyla iyice yıkayıp sterilize ettikten sonra reçeli koyun.

Oda sıcaklığında saklama

Reçeli kavanoza doldurduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. İlk açılmamış kavanozları serin, karanlık ve kuru bir yerde, oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.

Açıldıktan sonra buzdolabı

Kavanoz açıldıktan sonra reçeli mutlaka buzdolabında tutun. Böylece tazeliğini ve lezzetini daha uzun süre korur.

Temiz kaşık kullanın

Reçeli alırken her seferinde temiz ve kuru kaşık kullanmak, reçelin bozulmasını önler.

Uzun süreli saklama için dondurma

Çok uzun süre saklamak isterseniz, reçeli buzlukta da saklayabilirsiniz. Ancak buzlukta saklanan reçel, yapısında hafif değişiklik olabilir. Özetle, reçel kapalıyken serin ve karanlık yerde, açıldıktan sonra ise buzdolabında saklanmalı.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
12 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İkinci İsim Belli Oldu!
Siron Nedir, Nasıl Yapılır? Tavuklu, Kıymalı ve Yoğurtlu Silor Nedir?
Her Öğüne Uygun 12 Pratik Tost Tarifi
Soğan Dolması Yapmanın Püf Noktaları
Çarşaf Böreği Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler