Boğanın En Yağsız Yerleri Neresidir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Boğanın (ya da genel olarak sığırın) en yağsız et içeren yerleri, kas yapısının yoğun olduğu ve hareketli bölgelerden alınan kısımlardır. Peki; boğanın en yağsız yerleri neresidir? İşte yanıtı.
Boğanın En Yağsız Yerleri Neresidir?

Boğanın en yağsız etleri; genellikle hareketli bölgelerden alınan kısımlardır. Bonfile, kontrfile ve yumurta gibi bölgeler hem az yağlı hem de protein açısından zengindir. Bu etler ızgara, haşlama veya fırın gibi sağlıklı yöntemlerle pişirildiğinde ideal bir diyet yemeği olur. İşte boğanın en yağsız yerleri!

boğa eti

Antrikotun dışı hariç – Kontrfile (New York Steak)

Yağ oranı düşüktür. Antrikotun daha az yağlı kardeşidir.

Bonfile (Fileto / Tenderloin)

En yumuşak ve yağsız etlerden biridir. Hem az yağlı hem de çok lezzetli. Fiyatı genellikle yüksektir.

Yumurta (Topside)

Uyluk bölgesinden gelir. Az yağlı ve sıkı yapılı bir ettir. Haşlama, tencere yemekleri için uygundur.

Kontrnuar / Kontrfile Altı

Sırt kısmının alt bölgeleri. Yağ oranı düşüktür, kızartma ve ızgaraya uygundur.

Sokum (Sirloin)

Kuyruğa yakın, az yağlı, lifli bir ettir. Kavurma, haşlama ve rosto için uygundur.

Yanak Eti (Cheek Meat)

Yağ oranı düşük, kollajen açısından zengin. Yavaş pişirme yemeklerinde kullanılır.

Püf Nokta: Etin görünür yağları kesilerek ve pişirme yöntemi (ızgara, haşlama, fırın) dikkatli seçilerek daha da yağsız hale getirilebilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kadayıfın Çıtır Çıtır Olması İçin Şerbet Nasıl Dökülür?
Hangi Türk Tatlısı Kadayıfla Yapılır?
Taş Kadayıf Nerenin Coğrafi İşareti?
Balık Çorbasına Yoğurt Konur Mu?
Tabak Rengine Göre Hangi Yemeksin?
Balık Çorbası Hangi Yöreye Ait?