Ne zaman yorgun hissetsek, bir tabak anne yemeği bütün derdimizi unutturur. Çünkü annelerin mutfağında sadece malzeme değil, sevgi de pişer. İşte burnumuzda tüten o mis gibi kokuların izinde, annelerin ellerinden çıkan 10 unutulmaz yemek!
Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, mis gibi kokusuyla evin dört bir yanına yayılan klasik… Her kaşıkta şefkat gizli.
Yanında dumanı tüten pilav ve turşuyla üçlü bir efsane! Annelerin eli değdi mi, en sade yemek bile şölene dönüşür.
Zeytinyağlısı da olur, etlisi de… Her evde farklı pişer ama hepsinin ortak noktası: sabırla, sevgiyle sarılmış olması.
Fırından çıkan o çıtırtı… Patatesin nar gibi kızarması… Tavuğun üstüne serpilen baharatlar… Tam bir pazar klasiği.
Annelerin “bir tabak daha ye” diyerek sevgiyle sunduğu, ekmek banmadan yenmeyen efsane sulu yemek.
Misafire ikramın yıldızı, gün sofralarının vazgeçilmezi. Limon sıkınca tadına doyum olmaz.
“Bir tanesi bile hazır mantıya bedel” dedirten el emeği göz nuru… Üzerine sarımsaklı yoğurt, biraz pul biber, biraz da tereyağı.
Ne dışarda ne başka yerde aynısı bulunmaz. Tavada kızarmış haliyle çocukluğun tadı, okuldan dönüşün ödülü.
Kimilerine göre mütevazı, kimilerine göre gizli bir yıldız. Patatesi, havucu ve yumuşacık etiyle tam bir anne dokunuşu.
Yemekten sonra mutfağı saran o tatlı kokular… Revaniyle bayramları, irmik helvasıyla özel anları hatırlatır.