Beyti kebabı; kıyma ya da kuzu eti ile yapılır. Özellikle İstanbul’da meşhur olmuş, zamanla Türkiye’nin dört bir yanına yayılmıştır.
Beyti kebabı, 1960’larda İstanbul’daki Beyti Güler tarafından yaratılmıştır.
Kebabın adı, mucidi olan Beyti Güler’den gelmektedir.
Özellikle İstanbul’daki Beyti Restaurant bu kebabın en meşhur servis noktasıdır.
İstanbul çıkışlı olmasına rağmen zamanla Türkiye genelindeki birçok restoranda menüye girmiş ve sevilmiştir.
Malzemeler;
Ispanak garnitür için:
Ispanaklı garnitür için; İnce doğranmış soğanı tereyağında kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip kavurmaya devam edin. Haşlandıktan sonra ince kıyılmış ıspanağı ilave edilerek biraz daha kavurduktan sonra un, süt, karabiber ve arzu ediliyorsa kimyonu ekleyin. En son kaşar peyniri rendesi ilave edilerek iyice harmanlayın. Beyti için; Beyti Lokantası’nın Beyti kebabı, kuzunun sırt kısmından çıkan etin kemiksiz hale getirilerek kontrfilesi ve bonfilesi ile beraber sarılarak elde edilir. Sıkıca sarılan et yaklaşık 2 cm kalınlığında kesilir. Bir kürdan yardımı ile sabitlenip dinlenmeye bırakılır. Beyti usulü yöntemler ile marine edilip dinlendirilerek sonrasında ızgarada pişirilir. Ispanak garnitür, pirinç pilavı, ızgara domates ve biberle servis edebilirsiniz.