Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Beyti kebabı, 1960’larda İstanbul’da Beyti Güler tarafından ortaya çıkarılmış bir kebap türüdür. Adını da bu kebabı ilk yapan Beyti Güler'den alır. Peki; beyti kebabı nasıl yapılır?

Beyti kebabı, baharatlarla yoğrulmuş kıymanın köfte haline getirilip pişirilmesiyle hazırlanır. Dilimlenen lavaşlı köfteler, domates sosu ve tereyağıyla fırınlanarak lezzet kazanır. Yoğurt eşliğinde servis edilen bu kebap, sofraların gözdesi olur. İşte beytiden ilham alınarak yapılan tarif...

Malzemeler

Beyti kebabı için:

  1. 800 gr orta yağlı kıyma
  2. 1 adet domates
  3. 4 diş sarımsak
  4. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 1 çay kaşığı karabiber
  7. 1 çay kaşığı pul biber
  8. 1 çay kaşığı kimyon
  9. 1 çay kaşığı kekik
  10. 3 adet yufka

Sosu için:

  1. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 adet rendelenmiş domates

Üzeri için:

  1. 5-6 adet yeşil biber
  2. 6-7 adet çeri domates

Yapılışı:

Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş domates, sarımsak ve rendelenmiş soğan ekleyin. Üzerine biber salçası, tuz, karabiber, kimyon ve kekik ilave edip güzelce yoğurun. Yufkayı tezgaha alın ve ortadan ikiye katlayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Yufkanın uzun kısmına kıymalı harcı düzgün bir şekilde yayın. Kıymayı yerleştirdikten sonra yufkayı sıkı bir rulo şeklinde sarın. Yufkaları çapraz bir şekilde kesin. Yufkaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Yufkaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sosu için sos tavasına sıvı yağ ve tereyağını alın. Tereyağı eriyince üzerine domates salçası, rendelenmiş domates ve tuz ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kıvam alan sosu ocaktan alın. Hazırladığınız sosu, fırından çıkan beytilerin üzerine gezdirin. Beyti kebabını közlenmiş sebzeler eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?