Beyti kebabı, baharatlarla yoğrulmuş kıymanın köfte haline getirilip pişirilmesiyle hazırlanır. Dilimlenen lavaşlı köfteler, domates sosu ve tereyağıyla fırınlanarak lezzet kazanır. Yoğurt eşliğinde servis edilen bu kebap, sofraların gözdesi olur. İşte beytiden ilham alınarak yapılan tarif...
Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş domates, sarımsak ve rendelenmiş soğan ekleyin. Üzerine biber salçası, tuz, karabiber, kimyon ve kekik ilave edip güzelce yoğurun. Yufkayı tezgaha alın ve ortadan ikiye katlayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Yufkanın uzun kısmına kıymalı harcı düzgün bir şekilde yayın. Kıymayı yerleştirdikten sonra yufkayı sıkı bir rulo şeklinde sarın. Yufkaları çapraz bir şekilde kesin. Yufkaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Yufkaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sosu için sos tavasına sıvı yağ ve tereyağını alın. Tereyağı eriyince üzerine domates salçası, rendelenmiş domates ve tuz ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kıvam alan sosu ocaktan alın. Hazırladığınız sosu, fırından çıkan beytilerin üzerine gezdirin. Beyti kebabını közlenmiş sebzeler eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.