Beyti Kebabı Malzemeleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Beyti kebabı, lavaş (veya yufka) ile sarılmış kıymalı kebap türüdür ve genellikle yoğurt ve domates sosuyla servis edilir. İşte beyti kebabının malzemeleri!

Beyti kebabı, baharatlarla yoğrulmuş kıymanın şişe geçirilip pişirildikten sonra lavaşa sarılmasıyla hazırlanır. Üzerine domates sosu dökülür, yoğurtla birlikte servis edilir. Genellikle tereyağında kızdırılmış pul biberle lezzetlendirilir.

Kıymalı İç Harç (Kebap) İçin:

  1. 500 g kıyma (tercihen dana-kuzu karışık)
  2. 1 adet soğan (rendelenmiş)
  3. 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  4. 1 çay kaşığı kimyon
  5. 1 çay kaşığı kararbiber
  6. 1 çay kaşığı pul biber
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. 2 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı)
  9. 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sarım İçin:

2 adet lavaş (veya yufka)

Sos İçin:

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı
  2. 1 yemek kaşığı domates salçası
  3. 1 su bardağı domates rendesi (veya suyla açılmış salça)
  4. Tuz

Servis İçin:

  1. Yoğurt (süzme veya normal)
  2. Tereyağında kızdırılmış pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş domates, sarımsak ve rendelenmiş soğan ekleyin. Üzerine biber salçası, tuz, karabiber, kimyon ve kekik ilave edip güzelce yoğurun. Yufkayı tezgaha alın ve ortadan ikiye katlayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Yufkanın uzun kısmına kıymalı harcı düzgün bir şekilde yayın. Kıymayı yerleştirdikten sonra yufkayı sıkı bir rulo şeklinde sarın. Yufkaları çapraz bir şekilde kesin. Yufkaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Yufkaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sosu için sos tavasına sıvı yağ ve tereyağını alın. Tereyağı eriyince üzerine domates salçası, rendelenmiş domates ve tuz ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kıvam alan sosu ocaktan alın. Hazırladığınız sosu, fırından çıkan beytilerin üzerine gezdirin. Beyti kebabını közlenmiş sebzeler eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Şunlara da göz atın:

  1. Beyti Kebabı Nerenin ve Nerede Meşhur?
  2. Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?
  3. Evde Usta İşi Beyti Kebabı Yapmanın Sırları

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak