Bardak Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bardak tatlısı, sütlü muhallebi ile yapılan pratik ve hafif bir tatlıdır. Pişirilen muhallebi bardaklara dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlı bardaktan çıkarılıp Hindistan cevizine bulanarak servis edilir. Peki; bardak tatlısının malzemeleri nelerdir?

Bardak tatlısı, genellikle kolay ve pratik şekilde hazırlanan sütlü bir tatlıdır. Peki; bardak tatlısının malzemeleri nelerdir?

Bardak Tatlısı (Klasik Sütlü Tatlı) Malzemeleri:

Muhallebisi için:

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 1 su bardağı un
  4. 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. 1 paket vanilin

Kaplama için:

Hindistan cevizi (servis için bardaktan çıkarıldığında dışına yapışması için)

Üzeri için (isteğe bağlı):

  1. Kakao
  2. Fındık/fıstık
  3. Meyve dilimleri
  4. Çikolata sosu

Not:

Tatlı, piştikten sonra suyla çalkalanmış bardaklara dökülür ve soğuyunca buzdolabında birkaç saat bekletilir. Servis öncesi bardaktan çıkarılıp Hindistan cevizine bulanır. Bu tarifte kullanılan bardak, hem porsiyon hem kalıp görevi görür.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoran Vino Locale Nerede ve Neden 2 Yıldız Aldı?
Ekşi Mandalinayı 10 Dakikada Tatlandıran 5 Taktik
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Ev Yapımı Kestane Şekeri Yaparken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
Kahve Lekesini İz Bırakmadan Çıkarmanın 5 Yöntemi
Omletin Yumurta Kokmaması İçin Ne Yapmalı?