Bamyanın Kararmaması İçin Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bamyanın kararmaması için pişirmeden önce limon suyu veya sirke ile ovulması ve pişirme sırasında aşırı karıştırılmaması önemlidir. Tuz ve asit dengesi de rengin korunmasında etkilidir; tuzu baştan eklememek ve asidik malzemelerle pişirmek kararmayı önler. Ayrıca bamya, kısa sürede ve orta ateşte hızlı pişirilirse rengini daha iyi muhafaza eder.

Bamya pişirmeden önce limon suyu veya sirke ile ovularak kararması önlenebilir. Pişirme sırasında bamya fazla karıştırılmamalı ve tuz eklemesi sonradan yapılmalıdır. Asidik malzemelerle kısa sürede pişirmek, bamyanın canlı rengini korumasına yardımcı olur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Bib Gourmand Ödülü Alan Restoranlar 2026
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi