Balık Neden Unla Kızartılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balığın una bulanarak kızartılması, hem lezzet hem de kıvam açısından mutfağımızda geleneksel bir tekniktir. Peki; balık neden unla kızartılır? İşte yanıtı.

Türk mutfağında balık kızartmanın vazgeçilmezlerinden biri, balığı una bulamaktır. Bu yöntem sadece geleneksel bir alışkanlık değil, aynı zamanda lezzet ve pişirme kalitesi açısından da oldukça etkilidir. Balığın dışı çıtır çıtır olurken içi yumuşak kalır. Peki, balık neden unla kızartılır? İşte 5 temel nedeni!

Dışının Çıtır Olmasını Sağlar

Un, balığın dış yüzeyinde ince bir tabaka oluşturarak kızartma sırasında çıtır bir doku yaratır. Bu da yeme deneyimini daha keyifli hale getirir.

Balığın Dağılmasını Önler

Özellikle ince yap��lı balıklar pişirme sırasında dağılabilir. Un, balığa ekstra bir tutuculuk kazandırarak bütünlüğünü korur.

Yağı Fazla Emmesini Engeller

Un, balığın dış yüzeyini kapladığı için doğrudan yağa temasını azaltır. Bu da daha az yağ çekmiş ve daha hafif bir kızartma anlamına gelir.

Balığın Lezzetini Korur

Un tabakası, balığın kendi suyunu içinde hapsederek kurumadan pişmesini sağlar. Böylece balık daha sulu ve lezzetli olur.

Baharatların Tutunmasını Kolaylaştırır

Una eklenen tuz ve baharatlar, balığın yüzeyine daha iyi yapışır. Bu da balığa eşit ve dengeli bir tat kazandırır.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı