Balık Kızartırken Ev Kokmasın Diye Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balık kızartırken evin içinde oluşan koku, birçok kişinin rahatsız olduğu bir durumdur. Ancak doğru önlemlerle bu kokuyu minimuma indirmek mümkündür. Peki; balık kızartırken ev kokmasın diye ne yapılır?
Balık Kızartırken Ev Kokmasın Diye Ne Yapılır?

Balık kızartırken ev kokmasın diye; özellikle iyi havalandırma sağlamak, sirke veya limon gibi doğal malzemeler kullanmak kokunun yayılmasını önler. Ayrıca, balık kızartmayı mümkünse dış mekanda yapmak ve sonrasında mutfak temizliğine özen göstermek, evin ferah kalmasına yardımcı olur.

balık kokusu

Camları açıp iyi havalandırma sağlayın

Kızartma sırasında ve sonrasında mutlaka pencereyi açın, hava akışı kokuyu azaltır.

Sirkeli su kaynatın

Balık kokusunu nötralize etmek için, ocakta biraz su ve sirke kaynatabilirsiniz.

Limon suyu kullanın

Balığın üzerine veya kızartma sonrası tavaya biraz limon suyu sıkmak kokuyu azaltır.

Kızartmayı dışarda yapın

Mümkünse balkon ya da dış mekanda balık kızartmak en iyisi.

Temizlik anında karbonat kullanın

Kızartma sonrası tava ve mutfak yüzeylerini karbonatlı suyla temizlerseniz koku kalmaz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Masterchef Tunahan Onhan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
30 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren 17. Yarışmacı Belli Oldu!
Pankek Üstüne Ne Dökülür?
Pankek Sağlıklı Mı?
Vişne Kompostosu Yapmanın İpuçları
Pankek Kabartma Tozsuz Olur Mu?