Bakliyat Çorbaları: Birbirinden Lezzetli ve Besleyici 10 Bakliyat Çorbası
Baklagiller, doyurucu ve besin değeri yüksek besinlerdir. Sizlere baklagiller kullanarak hazırlanan çorba tariflerini listeledik. İşte, bakliyat çorbaları:

Çorba özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bir lezzettir. Farklı versiyonlarda binlerce çeşit çorba yapılabilir. Çorbalarda sıklıkla kullanılan baklagiller ise protein ve lif açısından zengindir, besin değeri yüksektir. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, sarı mercimek, fasulye, nohut, bakla, barbunya, bezelye, börülce, yer fıstığı, pirinç, yulaf, bulgur, irmik ve mısır bazı baklagillerdendir. Sizlere baklagiller ile hazırlanan çorba tariflerini derledik. İşte, baklagiller ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 10 çorba tarifi:

  1. Mahluta Çorbası


Malatya, Şanlıurfa, Tunceli, Antep ve Adıyaman'da çok meşhur olan mahluta çorbası, kırmızı mercimek ve pirinç ile hazırlanır.

  1. Balkabaklı Sarı Mercimek Çorbası


Balkabaklı kereviz çorbası, mercimek ile lezzetlendirilir. Sarı mercimek lezzetli olmasının yan sıra B vitamini açısından zengin, lif ve protein bakımından yüksektir. 

  1. Andaloz Çorbası


Andaloz çorbasında kullanılan bakliyat türü pirinçtir. Salçaşı olan bu çorbaya dilerseniz bulgur da  ekleyebilirsiniz. 

  1. Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası 


Yeşil mercimek protein açısından zengin bir diğer baklagildir. Erişte ile zenginleştirilen bu çorba yoğurt bazlı ya da salça bazlı olarak hazırlanabilir. 

  1. Sarımsaklı Nohut Çorbası


Et suyu ve sarımsak ile beraber hazırlanan nohut çorbası, doyurucu ve besleyicidir. 

  1. 4 Kaşık Çorbası


Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur ve pirinç ile hazırlanan bu çorba terbiyeli olarak hazırlanır, soğan ve baharat eklenerek servis edilir.

  1. Anadolu Çorbası


Anadolu çorbası dört farklı baklagil ile hazırlanan anadolu çorbası oldukça lezzetli ve besleyicidir. 

  1. Yuvalama Çorbası


 Hem yoğurtlu, hem etli hem de baklagilli olan yuvalama çorbası Gaziantep'e özgü bir çorbadır. Ana yemek olarak bile servis edebilirsiniz. 

  1. Acılı Ezogelin Çorbası


Türk mutfağının klasiklerinden ezogelin çorbası, bulgur, mercimek ve pirinçten oluşur. Üç farklı baklagilin kullanıldığı bu tarif oldukça lezzetlidir. 

  1. Soğuk Ayran Aşı Çorbası 


Soğuk ayran aşı, yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetidir. Nohut, yarma buğday ve mısır ile hazırlanan ayran aşı özellikle yaz günlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Şunlara da göz atın;

  1. Çorba tarifleri
  2. Kıymalı çorba tarifleri
  3. Mercimek çorbası çok sulu olursa ne yapılmalı?
  4. Mercimek çorbası tarifleri
  5. Terbiyeli çorba tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Hindistan Cevizi Sütünün Yerine Ne Kullanılır: 7 Alternatif
Yaz Meyveleri İle Hazırlanmış 15 Lezzetli Kek Tarifi
Izgara Tavuk Yapmanın 6 Püf Noktası
Eskişehir'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Mekan
Evde Elma Nasıl Kurutulur?
Ağva Kahvaltı Mekanları: Ağva'da Gidebileceğiniz 7 Kahvaltı Mekanı